„Kórház?” – 17 év után videóban mesélt a mentőtiszt az elhíresült telefonbeszélgetésről

 

Kiderült ki volt az a mentésirányító, aki tizenhét évvel ezelőtt Békéscsabán egy bajba jutott idősebb hölgyön próbált segíteni. Most megismekedhetünk Guska Beával, aki felidézi a beszélgetés alatt elhangzott mondatokat.

 

A legendássá vált felvételen egy hölgy felhívja a békéscsabai mentőállomást abban a tudatban, hogy az a kórház, és az is kiderül a beszélgetésből, hogy az aktuális dátummal sincs tisztában. A mentésirányító igyekszik türelmes és készséges lenni, miközben a hölgy, aki betegszállítót szeretett volna kérni, maga is elismeri, hogy teljesen meg van zavarodva.

– Békéscsaba, mentők.
– A kórház?
– Békéscsaba, mentők.
– De a kórház?
– Milyen kórház?
– Békéscsabai kórház?
– Békéscsaba mentőállomás!

Sok millióan kattintottak már a felvételre a YouTube-on. Hosszú idő után ma arcot is társíthatunk a mentős hangjához, ugyanis az Országos Mentőszolgálat egy Facebook-videóban emlékszik vissza a történtekre.

A videóban megismerkedhetünk Guska Beával, a békéscsabai mentőszolgálat kivonuló mentősével, aki azóta is fejből idézi a már-már ikonikussá vált mondatokat.

A néni segítséget kért tőlünk. Aki mentőt hív az lehet, hogy izgul, és nekünk segítenünk kell a bejelentőn, és nem szép dolog kinevetni – mondta a mentőtiszt.

Elmondása alapján lehet nevetni a hangfelvételen, de a mentésirányítás komoly munka és a mentősök minden felmerülő probléma esetén mindenkinek készséggel állnak a rendelkezésére és segítségére.