×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bővül az otthonfelújítási támogatások köre

 

Egyszerűbb feltételek mellett, még többen igényelhetik a január 1-jén bevezetett otthonteremtési és otthonfelújítási támogatásokat – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter Facebook-bejegyzésében pénteken.

 

 

 

🏡 Egyszerűbb feltételek mellett, még többen igényelhetik a 2021. január 1-jén bevezetett otthonteremtési és otthonfelújítási támogatásokat! Néhány újdonság a változásokból: ⬇️
✔ Bővült az otthonfelújítási támogatás igénylésénél elszámolható felújítások köre.
✔ Azok, akik hivatásukból fakadóan a munkáltatójuk által biztosított szolgálati ingatlanban élnek, a saját tulajdonú otthonuk felújítására kérhetik az otthonfelújítási támogatást anélkül, hogy korábban 1 évet ott laktak volna.
✔ A Nemzeti Mintaterv Katalógusból letölthető családi házak tervdokumentációinak adaptációs költségei is elszámolhatók a CSOK-ból (pl. telekre igazítás, engedélyeztetés).
✔ Az otthonfelújítási kölcsön felvételénél a kölcsönt igénylő olyan közeli hozzátartozót is bevonhat adóstársként, aki nem tartozik a támogatotti körbe (pl. szülő, nagyszülő, testvér, továbbá az élettársat is).
✔ A 2020-ban megkezdett építkezésekre vonatkozó adó-visszatérítési támogatás kapcsán átmeneti kedvezmények vehetők igénybe.
Nézze meg a videót, küldje el ismerőseinek, hogy minél többen élni tudjanak az új lehetőségekkel!

Közzétette: Novák Katalin – 2021. április 16., péntek

Novák Katalin az újdonságok között említette, hogy bővült az otthonfelújítási támogatás igénylésénél elszámolható felújítások köre. Azok, akik hivatásukból fakadóan a munkáltatójuk által biztosított szolgálati ingatlanban élnek, a saját tulajdonú otthonuk felújítására kérhetik az otthonfelújítási támogatást anélkül, hogy korábban egy évet ott laktak volna.

A Nemzeti Mintaterv Katalógusból letölthető családi házak tervdokumentációinak adaptációs költségei is elszámolhatók a csokból, például telekre igazítás, engedélyeztetés – írta.

Az otthonfelújítási kölcsön felvételénél a kölcsönt igénylő olyan közeli hozzátartozót is bevonhat adóstársként, aki nem tartozik a támogatotti körbe, például szülőt, nagyszülőt, testvért, továbbá az élettársat is.

A 2020-ban megkezdett építkezésekre vonatkozó adó-visszatérítési támogatás kapcsán átmeneti kedvezmények vehetők igénybe – közölte Novák Katalin.