Biztos Kezdet Gyerekházat újít fel a Máltai Szeretetszolgálat

 

Átalakítja és belső udvari játszótérrel bővíti a Biztos Kezdet Gyerekházat Sárkeresztúron a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A karitatív szervezet közleményében azt írta: az ingatlant, ahol a legkisebb gyerekeknek fejlesztő foglalkozásokat és közösségi programokat tartanak, a szeretetszolgálat 14,66 millió forintból újítja fel.

A jövőben a ház így a hátrányos helyzetű családok három év alatti gyermekeit segítő programok korszerű helyszíne lehet. A részletekről azt közölték, hogy a Széchenyi utca 25. szám alatt található 106 négyzetméteres családi házban

a teljes gépészeti felújítás, festés, burkolatcsere után mosó- és szárítógépek is helyet kapnak, amelyeket a hátrányos helyzetű családok használhatnak.

Az udvaron konyhakertet, kis játszóteret és babakocsiknak fedett tárolót alakítanak ki. A felújítás ideje alatt a gyerekház ideiglenes helyszínen működik – tették hozzá.

Beszámoltak arról is, hogy Magyar Máltai Szeretetszolgálat a három év alatti gyerekeknek, várandós kismamáknak, kisgyermekes szülőknek olyan fejlesztő foglalkozásokat, programokat, közösségi eseményeket szervez Biztos Kezdet Gyerekházaiban, amelyek segítik a gyerekeket és a szülőket hátrányaik leküzdésében.

A sárkeresztúri intézményben a gyerekek mozgásfejlesztése, kognitív és mentális fejlesztése mellett a szülők is hasznos gyermekápolási, nevelési, pénzügyi tervezési, életvezetési ismereteket kapnak. A felújítást az Európai Unió támogatja a Széchenyi 2020 programban.

A címlapfotó illusztráció.