Orbán Viktor: Hárommillió beoltott, újabb mérföldkő

 

Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán osztotta meg a hírt, hogy immáron hárommillió ember lett beoltva Magyarországon.

3 millió beoltott. Újabb mérföldkő // 3 million Hungarians vaccinated. Another milestone3 millió beoltott. Újabb mérföldkő // 3 million Hungarians vaccinated. Another milestone

Közzétette: Orbán Viktor – 2021. április 13., kedd

A reggeli órákban megérkezett a Janssen vakcinája Magyarországra, így már 6 féle vakcinával olthatunk koronavírus ellen – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

Tetőzik a harmadik hullám, bizonyos adatoknál már enyhe csökkenés tapasztalható – mondta a tiszti főorvos. Hozzátette ugyanakkor, hogy a járvány során nő a vírus fertőzőképessége, a kórokozó oldaláról a közeljövőben nem várható a veszély megszűnése.

Ezért fontos a védőoltás, amely úgy nyújt védelmet, hogy az emberi szervezetet kevésbé fogékonnyá teszi a fertőződésre.

Ezért óriási a jelentősége annak, hogy megérkezett Magyarországra a Janssen vakcinája, amelyből már egy adag is védettséget nyújt a szervezetnek az oltás után két héttel – mondta Müller Cecília.

A magyar lakosság átoltottsága duplája a legtöbb uniós országénak, ami már komoly haladást jelent a járványból kivezető úton – mondta György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az országos oltási munkacsoport vezetője.

A koronavírus elleni oltásra ide kattintva tud regisztrálni!