Petry-ügy – „Ez a liberális álságos magatartás, most egészen elképesztő módon leleplezte magát”

 

Nyílt levelet ír Carsten Schmidtnek, a Hertha BSC vezérigazgatójának a Magyar Nemzeti Médiaszövetség. A levélről és a Petry-ügyről Toót-Holló Tamással, a Magyar Nemzeti Médiaszövetség elnökével beszélgettek a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorban.

„Ez a liberális álságos magatartás, most egészen elképesztő módon leleplezte magát. Maga Petry Zsolt nyilatkozta azt a Magyar Nemzetnek –ez a nyilatkozat váltotta ki ezt az egész botrányos eseménysorozatot –, hogy szerinte, aki csak bírálni merészeli a nyugati országok önveszélyes bevándorláspolitikáját, azt rögtön rasszistának bélyegzik, és ehhez képest alig, hogy ezt kimondta, maga a Hertha BSC sietett bebizonyítani ezt” – mondta Toót-Holló Tamás.

Toót-Holló Tamás úgy véli, hogy „az üzenet arról szólt, hogy nincs véleményszabadság, éppen ezért

a véleményszabadságért újra, meg újra föl kell emelni a hangunkat”.

Azt szerettük volna megüzenni Carsten Schmidtnek, hogy az a fajta véleménybuborék, amelyben ő él nem egy kizárólagos dolog, van egy olyan része a világnak – egy nagyon jelentős része a világnak –, ahol a hagyományos értékek nem kikezdendő értékek, hanem megőrzendő értékek.

Ne érezze úgy Carsten Schmidt, hogy valamifajta hősies cselekedetet hajtott volna végre, valamifajta sokszínűség védelmében”

– emelet ki a Magyar Nemzeti Médiaszövetség elnöke.

Toót-Holló Tamás – aki a Magyar Nemzet főszerkesztője is – elmondta, hogy azt az interjút, ami miatt ez a retorzió Petry Zsoltot érte teljes egészében németre is lefordítva közreadják, „hogyha bárki a teljes igazságra kíváncsi Németországban, láthassa azt, hogy mi volt ez az ügy, ami miatt ez a borzalmas dolog történt, ami miatt Petry Zsolt ezt azt egészet elszenvedte”.

Mi fölháborodva tapasztaltuk azt, hogy nyugaton mennyire magától értetődően írják azt le, hogy egy rasszista és homofób megnyilvánulása miatt szenvedte el ezt a retorziót Petry Zsolt, ami pedig nem egyszerűen nem igaz, hanem egy ordenáré hazugság

– fogalmazott a Magyar Nemzeti Médiaszövetség elnöke.

Majd hozzátette: „nagyon jó azt látni, hogy megszólaltak Magyarországon politikusok ez ügyben, megszólalt az egész társadalom és megszólaltak véleményformáló publicisták is”.


A teljes beszélgetést itt hallgathatja vissza.

 

A címlapfotó illusztráció.