Mit gondol arról, hogy Tordai Bence baloldali politikus korábban a Szputnyik V vakcina ellen kampányolt, most viszont felvette az oltást?

 

A Párbeszéd politikusa a napokban megkapta Szputnyik V oltóanyagát, és erről a Facebookon írt. Egy viccesnek szánt mondatot és egy nevetős jelet is tett a bejegyzése mellé, és elismerte, hogy minden rendben van. Azóta eltelt egy hét, de nincs jele annak, hogy probléma lenne Tordai Bencével, pontosabban az oltásával.

 



Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal arról kérdeztük olvasóinkat, hogy mit gondolnak arról, hogy Tordai Bence baloldali politikus korábban a Szputnyik vakcina ellen kampányolt, most viszont felvette az orosz oltást? A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatták meg véleményüket – Telefonszám: (06 1 vagy 06/30) 759-52-00, sms: 06/30-90-00-666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhattak le, a Kossuth és a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatták el, hogy mit gondolnak napi témánkról.


Én is megkaptam az oltást: Szputnyikot” – jelentette be bejegyzésében Tordai Bence. A Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselője azt írja: minden rendben ment. Majd úgy folytatja: „Az oltás valóban fel fog szabadítani minket a fogságból, és ezért hála minden kutatónak, orvosnak, ápolónak és mindenkinek, aki az oltási folyamatban dolgozik!”

Még a kormányzati oldalt is közzétette, biztatva az embereket a regisztrációra és az oltásra.

„Nem szoktam kormányzati oldalt megosztani, de most a járvány miatt kivételt teszek: aki még nem tette, kérem, regisztráljon az oltásra” – fogalmazott a bejegyzésben.

Tordai Bence az orosz vakcina ellen kampányolt, majd beoltatta magát vele – emlékeztetett az Origo. A hírportál felidézi a párbeszédes politikus egy januári bejegyzését, amelyben Tordai Bence Szijjártó Pétert és az orosz vakcinát támadta. Három hónappal ezelőtt még úgy fogalmazott: „A külügyminiszter azzal töltötte a tavalyi év végét, hogy Putyin megrendelésére az orosz vakcináról szóló propagandával etette a magyarokat, amivel csak egy dolgot ért el: elképesztő magasságokba szökött a vakcinákkal szembeni gyanakvás” – idézte fel az Origo a párbeszédes politikus sorait.

Ez a bejegyzés azóta eltűnt az oldaláról.

[hmspolls id="265"]

A címlapfotó illusztráció.