Egyedülálló képzés indult a Magyar Diplomáciai Akadémián

 

A régióban egyedülálló képzést indított a Magyar Diplomáciai Akadémia idén, amely a gazdasági élet szereplőit vértezi fel hasznos tudással, amit kamatoztathatnak a hazai és nemzetközi üzleti életben, hozzájárulva a hazai érdekek sikeres érvényesítéséhez a külpiacokon, és gyarapítva a hazai nemzetgazdaság eredményeit – jelentette ki a Magyar Hírlapnak a Corporaty Diplomacy program kapcsán Pacsay-Tomassich Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, a Magyar Diplomáciai Akadémia elnöke.

A komplex, féléves, 120 órás kurzus végleges formáját a cégvezetőkkel folytatott konzultációikat követően alakították ki – mondta el az államtitkár a hétfőn megjelent interjúban. Hozzátette: idén a Deloitte, a GE Magyarország, a Hell Energy, az OTP Bank, a Richter Gedeon és a Tungsram vesz részt a programjaikon.

Kijelentette: az a céljuk, hogy az angol nyelvű képzés végén a magyar cégvezetők, illetve munkatársaik jól ismerjék az adott régióban jellemző protokollszabályokat, a bevett tárgyalási módszereket, tisztában legyenek a jogi és közigazgatási környezettel.

Nagyon nem mindegy az sem, hogy milyen a fellépésük, hogyan oldják meg az esetleges konfliktushelyzeteket. Személyre szabott coachinggal, szimulációkon és projektmunkákon keresztül ezeket a készségeket tanítjuk meg a cég vezetőknek, illetve a vállalatok képviselőinek” – emelte ki Pacsay-Tomassich Orsolya.

A képzés tematikája négy nagy modulra bontható:

a gazdasági, politikai, jogi és diplomáciai készségfejlesztés mellett teret kapnak az interaktív tematikus tréningek is.

A konfliktuskezelés mellett foglalkoznak az üzleti protokollal és etikettel, valamint az üzleti tárgyalástechnikával.

A programon a nyilvános beszéd- és prezentációs tréning mellett sajtó- és médiatréninget is biztosítanak, továbbá a digitális és üzleti kommunikációs ismeretek bővítését is támogatják. Az exportfejlesztési és importösztönzési esettanulmányok kapcsán előtérbe helyezik a csapatmunkát, és ötvözik üzleti érdek- és titokvédelemmel, nemzetközi sales-szel, valamint az uniós támogatások hasznosításával.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a Magyar Diplomáciai Akadémiához tartozik a Misszióvezetői Felkészítő Program, amelynek célja a magyar külképviseletek kijelölt vezetőinek szakmai és készségalapú felkészítése a kinevezéssel járó feladatok ellátására. Most februárban indult Diplomáciai Vezetőképző Programjuk, a legismertebb képzés pedig a Diplomataképző Program, ahová a leendő diplomatákat várják.