×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gyanúsítottként hallgatták ki Czeglédy Csabát

 

Gyanúsítottként hallgatták ki Czeglédy Csabát Az ördög ügyvédje nevű portál ügyében – ezt írta a Magyar Nemzet a HVG-re hivatkozva.

A lap a kihallgatás jegyzőkönyve alapján úgy fogalmaz: a hatóság szerint Czeglédy Csaba segített abban, hogy az Ördög ügyvédje honlapot és az azon keresztül kiszivárgott Borkai-videót megismerje a nyilvánosság – számolt be az M1 Híradója.

A lapinformáció szerint a rendőrség: „bűnsegédként elkövetett személyes adattal való visszaéléssel és bűnsegédként elkövetett különleges személyes adattal való visszaéléssel gyanúsítja" Czeglédy Csabát. Gyurcsány Ferenc ügyvédje ugyanis a gyanú szerint fizetett Az ördög ügyvédjeként elhíresült Facebook-oldal hirdetéseiért

A hatóság szerint  Czeglédy segítséget nyújtott ahhoz, hogy a Facebook-oldalon megosztott tartalmakat és a Borkai-botránnyal kapcsolatos honlapot és a videófelvételeket megismerje a szélesebb nyilvánosság – számolt be a Magyar Nemzet.

Gyurcsány ügyvédje korábban tagadta, hogy köze lenne a Borkai-ügyet nyilvánosságra hozó, külföldről üzemeltetett internetes oldalhoz.

Ugyanezt állította a mostani kihallgatásán is a HVG-hez eljuttatott dokumentumok szerint, bár méltatta az oldal tevékenységét.

Czeglédy arra is hivatkozott, a szexuális felvételeket a weboldal kezelője hozta nyilvánosságra, így ha vissza is élt valaki személyes adatokkal, akkor azt a weboldal kezelője tette.

Az ördög ügyvédje a napokban új poszttal jelentkezett a közösségi médiában, amelyben százmillió forintot ajánl azoknak, akik prominens fideszes politikusok botrányos élethelyzetéről releváns bizonyítékot juttat el az oldal által létrehozott e-mail-címre.

Czeglédy Csabát évekkel ezelőtt adócsalásért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság.  A vád szerint Czeglédy az általa és üzlettársai, beosztottai által létrehozott céghálóval összesen 6,3 milliárd forintot meghaladó adót csaltak el.