Szapulta az orosz vakcinát a baloldal, amiből most a bajorok is rendeltek

 

2,5 millió Szputnyik vakcinát vásárol Bajorország – jelentette be a német tartomány miniszterelnöke. Markus Söder a tartományi kormány ülése után azt mondta: két és fél millió adag Szputnyik V vásárlásáról kötöttek szerződést Oroszországgal. A magyar külügy is reagált a bajor döntésre. Menczer Tamás felidézte, hogy a hazai baloldal emberkísérletnek és megbízhatatlannak nevezte az orosz vakcinát. Az államtitkár kiemelte, hogy Magyarországra több mint egymillió vakcina érkezett eddig.

2,5 millió Szputnyik V vakcinát vásárol Bajorország – jelentette be a német tartomány miniszterelnöke. Markus Söder a tartományi kormány ülése után azt mondta: két és fél millió adag Szputnyik V vásárlásáról kötöttek szerződést Oroszországgal. A magyar külügy is reagált a bajor döntésre.


Menczer Tamás felidézte, hogy a hazai baloldal emberkísérletnek és megbízhatatlannak nevezte az orosz vakcinát. Az államtitkár kiemelte, hogy Magyarországra több mint egymillió vakcina érkezett eddig.

Szeretnék emlékeztetni arra, hogy a baloldal mit mondott az orosz vakcinával kapcsolatban.  A Gyurcsány-párt azt mondta, hogy az orosz vakcina emberkísérletet jelent, Jakab Péter szintén azt mondta az orosz vakcina emberkísérletet jelent. Fekete-Győr András azt mondta, a keletről érkező oltóanyag megbízhatatlan. A Gyurcsány-párt azt is mondta, hogy káros és veszélyes, hogy a magyar kormány – az orosz diktátornak hízelegve – az orosz vakcina vizsgálatával házal. És jöjjön a mai friss hír: Markus Söder bajor miniszterelnök bejelentette, hogy Bajorország 2,5 millió orosz vakcinára kötött előszerződést, és Bajorország tárgyal egy olyan gyárról, amely a Szputnyik vakcinát gyártaná Bajorországban. Magyarországra idáig 1,1 millió orosz vakcina érkezett, és még 900 ezer érkezik a következő hetekben. Minden élet számít” – részletezte.

A címlapfotó illusztráció.