×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Így nyitottak meg a kozmetikusok, fodrászok és az eddig bezárt üzletek – FOTÓK!

 

Ma lépett életbe a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló jogszabály, miután április 6-án beadták a 2,5 milliomodik koronavírus elleni oltást. Így örültek a szolgáltatók, a boltosok, akik végre újra fogadhattak vendégeket.

A miniszterelnök szerint egyetlen módon lehet megállítani a koronavírust: oltással. Orbán Viktor az M1-en március 31-én este sugárzott interjúban hangsúlyozta: a korlátozó intézkedések csak lassítják a járványt.

Mint mondta, az újraindítást csak fokozatosan lehet megkezdeni, ha már legalább 2,5 millió beoltott lesz.

Nos, ezt a számot elértük már tegnap, így ma reggel életbe lépett a nyitásról szóló rendelet. Ami egyrészt azt jelenti, hogy

a kijárási korlátozás két órával, 20 óráról 22 órára tolódott, illetve kinyithattak az üzletek és a szolgáltatók, az éttermek és szállodák kivételével.

A boltok nyitvatartása is megváltozott, korábban nyithatnak és később zárhatnak, 21.30-kor, egyetlen korlátozás van: az üzletekben 10 négyzetméterenként csak egy vásárló tartózkodhat.

Már az első nap is nagy volt a mozgás, ékszerüzletek, fodrászatok, virágboltok fertőtlenítettek, majd ki is nyitottak, hogy fogadják a vásárlókat, vendégeket. Íme az első reakciók (a galéria megnyitásához kattintson a képre).

A jelenleg érvényben lévő szabályokról itt olvashatnak.