Bikfalvi Tamás kiállt a mentősök mellett

 

A Talpra magyar műsorvezetője erős szavakkal bírálta a feljelentőt.

Országos felháborodást okozott az OMSZ által tegnap közzétett poszt, miszerint egy állampolgár feljelentett két mentőst, amiért ebédet vásároltak szolgálati időben.


Az életmentők természetesen nem ellátás alatt vagy helyett, hanem kórházból a mentőállomásra tartva álltak meg egy pillanatra, ami nem veszélyeztette az egység riaszthatóságát vagy befolyásolta a „bevonulás" útvonalát.


Hallgassa vissza!

 

A mai adásában sem mehettek el emellett szó nélkül a Talpra Magyar műsorvezetői, Bikfalvi Tamásnak és Harsányi Leventének is megvolt erről az esetről a véleménye.

Tamás nem tudta visszafogni magát, képtelen elhinni, hogy azokat bántják unatkozó emberek, akik jelenleg az első vonalban küzdenek emberek életéért:

Hogy jut az embernek eszébe feljelenteni egy olyan embert, aki beállt ételért. Neki nem szabad? Azért mert ő beleült a mentőautóba? Őket kellene a legjobban tisztelni, és oda kellene menni és kifizetni a kajáját, nem pedig feljelenteni!

Nagy szívfájdalom az eset számára, hiszen édesapja mentőzött és orvos volt – hangoztatta Bikfalvi. Számtalanszor tette félre az ebédjét, mert éppen hívás volt, és soha még csak eszébe sem jutott, hogy megegye és majd utána induljon csak a betegért. Ezért is nem tudja felfogni, hogy lehetséges az, hogy valaki feljelent valakit azért, mert ételt vesz.