×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több évtizedes késés után egyben kapjuk a genderideológiát

 

A genderelmélet élesen elválasztja egymástól az ember lelkét és személyiségét a testi mivoltától, tagadja a test és a személyiség szoros kapcsolatát és azt, hogy ennek az organikus egységnek megfelelő működése, illetve rendeltetése van – állítja Szilvay Gergely író-újságíró, aki nemrég írt könyvet a témában.

A genderideológia útvesztőbe viszi be a társadalmat, amely relativizálja a nő és férfi teremtettségét, tagadja, hogy csak két nem létezne. A legkülönfélébb szexuális és nemi identitásokat normálisnak állítja be ezáltal főszabályt csinál a kivételből. Ráadásul mindennek elfogadását kötelezővé kívánják tenni, és el akarják hallgattatni azokat, akik megkérdőjelezik ennek a létjogosultságát – írta A genderelmélet kritikája című könyvében.

A genderelmélet lényege a biológiai és nemi szerepek, a személyiség kettéválasztása, amelyből rengetek probléma származik. Az embernek szerves része a teste, a testünk nem korlátja, hanem kerete szabadságunknak

–  mondta a szerző a Kossuth Rádió Vasárnapi újság adásában.

Az elmélet hívei szerint a személyiség, a nemi irányultság társadalmi konstrukció, annak kulturális terméke, és ignorálják a biológiai tényszerűségeket. Az evolúciós biológia azonban egyértelműen cáfolja vélekedésüket, de erről nem akarnak tudomást venni – tette hozzá.

(Fotó: Szilvay Gergely könyve a gendertémáról)

Saját állításuk szerint nem akarják összemosni a nemi szerepeket, hanem azt akarják, hogy mindenki szabadon válasszon, és ne legyenek társadalmi normák.

Honnan jött az ideológia?

A genderideológia kezdetei az 1960-as évekig nyúlnak vissza. Amivel mi most Magyarországon találkozunk, az a nyugat-európai és amerikai egyetemeken már a 1980-as években bevett álláspont volt.

„Nem pár éves, hanem több évtizedes lemaradásban vagyunk és most egyben ideöntik a portánkra ezt a csomagot”

– fogalmazott.

Az LMBTQ vagy a feminizmus képviselői úgy prezentálták magukat, mint akik csak egy kis pluszszabadságjogot követelnek maguknak, de senki nem gondolt arra, hogy ez a társadalom felforgatásával jár.

Átprogramozni a társadalmat

Szilvay szerint azonban itt nem pusztán a jogi lehetőségek bővítésről van szó, hanem arról, hogy ki milyen emberképet fogad el.

A magyar kormány nem azért nem ratifikálta az isztambuli egyezményt, mert nem ért egyet a családon belüli erőszakkal, hanem azért, mert a szerződés szövege a genderideológia emberképét sugallja, amellyel nem ért egyet.

Szilvay szerint már elkéstünk azzal, hogy „résmentesen zárjunk” az ideológiaival szemben. Véleménye szerint a felkészülés és az okos ellenállás lehet a jó taktika.

Az egész genderideológiában szerepet játszik a marxizmus, amely elnyomottak és elnyomók harcaként fogja fel a történelmet. Szilvay szerint a genderaktivisták bármilyen ellenük irányuló kritikát úgy értékelnek, mint ami kétségbe vonja emberségüket, ami egyfajta érzelmi zsarolás, manipuláció.

A címlapfotó illusztráció.


A teljes beszélgetés itt hallgatható meg.