Itt ellenőrizheti oltási regisztrációját

 

Azok a regisztráltak, akik még oltásra várnak, leellenőrizhetik, hogy regisztrációjuk milyen státuszban van. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő egy internetes felületet nyitott erre a célra.

A vakcinaregisztráció-lekérdezés itt elérhető.

Ezen az oldalon a regisztrált, de még nem beoltott személynek lehetősége nyílik lekérdezni, hogy a Vakcinainfo.gov.hu oldalon történt online regisztrációja vagy a Magyar Államkincstárhoz visszaküldött papíralapú jelentkezésének feldolgozása milyen státuszban van – írja a Koronavírus.gov.hu.


A regisztráltnak ehhez elég megadnia a tajszámát és a születési dátumát, amelynek

elküldése után a képernyőn egy IGEN vagy NEM üzenetet lát.

IGEN – Az ön vakcinaigény iránti regisztrációja érvényes és az szerepel a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyilvántartásában. Ez azt jelenti, hogy nyilván tartjuk, mint oltandó személyt.

NEM – Az ön vakcinaigény iránti regisztrációja még nem érkezett meg a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz. Ennek oka lehet hibásan vagy hiányosan elküldött regisztráció is, amely nem tette lehetővé az azonosítást. Ez esetben sem késett le a regisztrációról, azt meg lehet ismételni a pontos adatok megadásával.

Fontos tudni, hogy ön akár interneten, akár postai úton regisztrált, a jelentkezése elküldésétől számítva több nap szükséges ahhoz, hogy az adatait feldolgozzák, és bekerüljön az oltandók rendszerébe. A regisztrációkor megadott adatok hitelességét és pontosságát ugyanis természetesen ellenőrzik.

Ez azt jelenti, hogy

senki ne ijedjen meg, ha jelentkezése után rövid idővel azt az üzenetet kapja, hogy „regisztrációja még nem érkezett meg”.

Az adatok beérkezése és feldolgozása online jelentkezése esetén pár napot, postai úton küldött jelentkezése esetén nagyjából egy hetet vesz igénybe.

Ezért az online regisztrációjától, illetve a postai levél visszaküldésétől számítva a lekérdezést mindenképpen több nap elteltével érdemes elvégezni, és azt akár pár nap különbséggel megismételni.

Ha valaki az oltásra történő regisztrációkor pontatlanul adta meg az adatát, és emiatt a kiküldött értesítőben téves adatot tapasztal, akkor

az adatvedelem@neak.gov.hu e-mail-címen kérheti a regisztrációkor megadott adatai pontosítását, javítását.

Azok a regisztráltak, akik még nem kaptak oltást, és a lekérdezés során meggyőződtek arról, hogy már nyilvántartják őket beoltandónak – az eddig már beoltottakhoz hasonlóan –, értesülnek majd, hogy melyik oltóponton és mikor várják őket oltásra. Az oltás folyamatos, jelenleg a regisztrált idősek oltása élvez prioritást.

Az eddig regisztrált 65 év felettiek 69 százaléka van jelenleg beoltva. Minden regisztrált sorra kerül, a még oltásra várók szíves türelmét kérjük. Az oltás gyorsaságát egyedül a rendelkezésre álló vakcina korlátozza.

A címlapfotó illusztráció.