×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tényleg ingyen dolgozik állatorvosi rendelőjében Hadházy Ákos?

 

Kérdések merülnek fel Hadházy Ákos cégével és állatorvosi tevékenységével kapcsolatban. A baloldali politikus – a képviselőkre vonatkozó szabályok szerint – nem dolgozhatna civil szakmájában, állatorvosként. A Pesti Srácok szerint azonban aktívan használták Hadházy Ákos állatorvosi pecsétjét, és több tízmilliós bevétele is lehet a cégének évente. A lap szerint a független politikus elismerte, hogy be szokott ugrani a rendelőbe, de ingyen dolgozik.


Hadházy Ákos cége a törvényt kijátszva keres több tízmillió forintot évente – ez az információ jelent meg a Pesti Srácok internetes oldalán szerda délután. A portál szerint a korábbi LMP-s, most éppen a Momentum támogatását élvező politikus a korrupció élharcosának mutatja magát, miközben az általa tulajdonolt cégre vonatkozó előírásokat semmibe véve tesz szert nem kevés bevételre.

Hadházy Ákos a Pesti Srácok szerint továbbra is aktívan rendel állatorvosi praxisában, annak ellenére, hogy az országgyűlési képviselőkre vonatkozó törvény szerint parlamenti tisztségén kívül nem folytathatna más kereső tevékenységet, vagyonnyilatkozata alapján pedig felfüggesztette a hivatás gyakorlását.

A portál egy a politikus cégének pecsétjével hitelesített számla fotóját is közzétette, és azt írta: a birtokukba jutott iratok között személyesen Hadházy Ákos által jegyzett kórlapok is vannak. Hadházy a portálnak elismerte, hogy valóban dolgozik a rendelőben, de azt állította: csak beugróként és ingyen.

Korábban viszont maga utalt arra, hogy állatorvosi tevékenysége a mindennapjai része: Számos esetben el szoktam mondani a tulajdonosoknak, hogy nem tudok mit kezdeni a kiskutyájával, egész egyszerűen a méretei miatt…

A politikus egyik legemlékezetesebb szereplése az volt, amikor egy, a koraszülött gyermekekről szóló beszélgetésben az állatorvosi praxisából merített hasonlattal élt.

„És amikor én a kiskutyát a kezembe fogom, és amikor a tulajdonosnak el kell mondanom, hogy sokkal kevesebbet tudok tenni érte, mint amit önök tudnak itt, akkor ezt szoktam elmondani, hogy gondoljanak bele, hogy amikor 800–900 grammos kis életek kijönnek, hogy akkora mint egy tejeszacskó” – mondta korábban a független országgyűlési képviselő

A Pesti Srácok arra is felhívja a figyelmet, hogy az állatorvosi praxis 2019-ben 40 millió forintos árbevételt hozott Hadházy Ákos cégének, amiből a portál szerint jelentős tételeket egy Tolna megyei állatvédő szervezet fizetett ki a rendelőnek. Egy hónapon belül akár több százezer forintot, miközben az alapítvány a közösségi oldalán folyamatosan pénzhiányra panaszkodik.

A Pesti Srácok úgy fogalmaz: az összeférhetetlenség részleteire Hadházy Ákos nem adott érdemi magyarázatot, a portál ezért a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz fordul.