×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újságírókat fenyegetett Fekete-Győr, Brüsszelhez fordult az Alapjogokért Központ

 

Az Alapjogokért Központ levélben fordult az Európai Parlament és az Európai Bizottság tagjaihoz a Momentum elnökének, Fekete-Győr András „újságírókat fenyegető” kijelentései miatt. A jogi elemző intézet a dokumentumot csütörtökön tette közzé Facebook-oldalán.

Fekete-Győr András a közösségi oldalára március 11-én feltöltött videóban a többi között azt mondta: „azt gondolom, hogy azokat a propagandistákat, és itt most propagandistákról beszélek”, akik a TV2-nél és az Origónál „szándékosan rossz hírét keltik másoknak, szándékosan hamis és valótlan tényt állítanak”, egy időre „eltiltanám a foglalkozásuktól, a hivatásuk gyakorlásától”.

Az Alapjogokért Központ szerint az ellenzék és a balliberális jogvédő szervezetek hallgatnak arról, hogy „Fekete-Győr András újságírókat fenyeget”, holott „rendszeresen kürtölik tele a nemzetközi nyilvánosságot hírhamisításaikkal, miszerint Magyarországon veszélyben van a sajtószabadság, a demokrácia, az alkotmányosság”.


Az intézet Fekete-Győr András szavait úgy értékelte, hogy

a momentumos politikus elhallgattatná azokat az újságírókat, akik az övétől eltérő véleményt képviselnek, ha hatalomra kerülne.

Nem ez az első eset, amikor Fekete-Győr András szembefordult a sajtószabadság eszményével. 2017 májusában „berontott az Origo szerkesztőségébe, hogy kérdőre vonjon egy újságírót, aki cikkében a Momentum pénzügyi hátterét firtatta” – írták.

Az Alapjogokért Központ azt is írta, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke „a Fidesszel szimpatizáló embereket ellehetetlenítené, és száműzné a közéletből”. A Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) rendkívül aggasztónak ítéli a videóban elhangzott fenyegetést.