×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Párban dolgozott a lengyel és pakisztáni embercsempész Magyarországon

 

Elrendelte két lengyel férfi és egy nő, valamint egy pakisztáni férfi letartóztatását a Komáromi Járásbíróság. A gyanúsítottak nyolc szír állampolgárt akartak az osztrák határ közelébe szállítani - tájékoztatta a Tatabányai Törvényszék csütörtökön az MTI-t.

A pakisztáni és az egyik lengyel férfi külföldön tartózkodó megbízójuk közvetítésével vállalták, hogy az embercsempészek közreműködésével érkezőket pénzért a magyar-osztrák határ közelébe szállítják – olvasható a közleményben.

A magyar-szerb határ közelében kedden felvettek nyolc, magát szír állampolgárnak valló embert, majd két gépkocsival útnak indultak. A pakisztáni férfi által vezetett német rendszámú autó elöl haladt, utasa útközben telefonon tartott kapcsolatot a másik, lengyel rendszámú, a határsértőket szállító gépkocsiban ülőkkel.

A rendőrök a 81-es úton ellenőrizni akarták a járműveket, de a szíreket szállító gépkocsival utazók elmenekültek. A lengyel sofőr és lengyel barátnője Nagyigmánd közelében egy épületben rejtőzött el, a szírek pedig a szántóföldön próbáltak elmenekülni, de a járőrök valamennyiüket elfogták - közölték.

A címlapfotó illusztráció.