×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Hollik István: a kokárda már a vírus elleni küzdelem jelképe is

 

Az összetartozásról, az újrakezdésről és a reményről is szóltak március 15-e kapcsán kormánypárti politikusok.

Hollik István a közösségi oldalán Tisztelet a múlt és ma hőseinek! címmel hétfőn közzétett videóban arról beszélt: idén nem ünnepelhetjük úgy március 15-ét ahogyan megszoktuk. “Üresek az utcák és árván lobognak a nemzeti színű zászlók is” – fogalmazott.

A kokárda ma nemcsak a 48-as hősök szimbóluma, hanem jelképe a vírus elleni küzdelemnek is, és bár a járvány szétválaszt bennünket egymástól, tudnunk és éreznünk kell, hogy magyarságunkban külön-külön is együtt vagyunk

– mondta március 15-ei videoüzenetében a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint azonban 1848 üzenete cseppet sem halványult. Hangsúlyozta: 173 éve a Habsburgok rabigája ellen kelt fel a magyar, ma pedig a vírust akarjuk legyőzni, hogy végre visszakaphassuk a szabadságunkat.

Akkor is és most is vállt vállnak vetve küzdöttünk, mert örök magyar igazság: együtt erő vagyunk – mondta.

Szerinte a kokárda éppen ezért ma nemcsak a 48-as hősök szimbóluma, hanem jelképe annak a küzdelemnek, amit a vírus ellen vívunk.
"És bár a járvány szétválaszt bennünket egymástól, tudnunk és éreznünk kell, hogy magyarságunkban külön-külön is együtt vagyunk." - zárta videóüzenetét a Fidesz kommunikációs igazgatója.


Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook oldalára hétfőn feltöltött videóban azt mondta: Húsvéthoz is közeledve az újrakezdés, a feltámadás és a remény ígéretét hordozza az 1848-49-es forradalom és szabadságharc.

A miniszter szerint nem elég kimondani, hogy "Rabok tovább nem leszünk", ahogy 1848. március 15. sem a végállomás volt a szabadságért folyó küzdelemben, így most sem fogjuk visszakapni a szabadságunkat elszántság nélkül.

Hozzátette: Kossuth Lajosék saját pénzt vezettek be, honvédséget szerveztek és beindították a fegyvergyártást, a kormány most az egészségügyi védekezést szervezi, menti a munkahelyeket, előkészíti a saját oltóanyaggyártást.

Minden reményünk megvan rá, hogy visszakapjuk a szabadságunkat. Együtt sikerülhet!

– mondta Novák Katalin.