×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mit szól hozzá? – Mi a véleménye az egyre jobban elterjedő fedélzeti kamerákkal készült videófelvételekről?

 

Magyarországon is divatba jött az autókba szerelt fedélzeti kamera használata, a kérdés jogosan merül fel.

 


Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal az autós fedélzeti kamerákkal készült videofelvételekről kérdezzük olvasóinkat. A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatják meg véleményüket – Telefonszám: (06 1 vagy 06/30) 759-52-00, sms: 06/30-90-00-666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhatnak le, a Kossuth és a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatják el, hogy mit gondolnak napi témánkról.


A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatal (NAIH) állásfoglalása szerint nincs olyan hatályos jogszabály, amely kifejezetten megengedné vagy megtiltaná a kamera elhelyezését a járművekben.

Azonban, csak abban az esetben indokolt kiemelkedően jó minőségű felvételek készítése, ha az autós a felszerelt fedélzeti kamerával művészeti célokkal készít videót, de ebben az esetben sem engedélyezett mások személyes adatainak nyilvánosságra hozatala.

Fontos tehát, hogy a NAIH állásfoglalása szerint ha valaki akár nevelő célzattal, akár szórakoztatásból feltölt egy ilyen típusú videót valamelyik videómegosztó portálra, ki kell takarnia a rendszámot, ha viszont ezt nem teszi meg, kérnie kell az érintett hozzájárulását.

Kiemelt kép: Pixabay