Ismét oktatási tartalmakkal segíti az iskolásokat a közmédia

 

A koronavírus-járvány harmadik hullámának megfékezésére hozott intézkedésekre reagálva a közmédia oktatási tartalmakkal kívánja segíteni az otthon tanuló diákokat. Március 8-tól az M5 kulturális csatornán és a Médiaklikken is megtalálhatják az alsós, a felsős és az érettségire készülő diákok a nekik szóló edukatív műsorokat. A kezdeményezés nem példa nélküli, hiszen 2020 márciusában, a koronavírus-járvány első hulláma idején is iskolásoknak szóló tartalmakat vetített a közszolgálati televízió.

 

Március 8-tól (hétfő) minden hétköznap 8.00 órától 13.00-ig tart az oktatási sáv az M5-ön.


Az alábbi tematikájú műsorokkal készül a csatorna:

  • 8.00 órától Alsós – Sulikalandok címmel az 1-4. osztályosoknak szóló tartalmakat vetít.
  • 8.30-tól 9.00 óráig az 5-8. osztályos diákoknak szánt Felsős című műsorokat sugározza magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, biológia, művészetek és informatika témakörben.
  • 9.00 órától 11.30-ig a középiskolás korosztály számára vetíti az Érettségi adásait: 9.00-től magyar nyelv és irodalom, 9.30-tól matematika, 10.00-től biológia, kémia, informatika, fizika vagy földrajz, 11.00 órától pedig történelem témakörben.
  • 11.30-tól Magyarország történetével ismerkedhetnek meg közelebbről a tanulók.
  • 12.00 órától a nyelvtanulásé a főszerep. Először a Szólalj meg! című műsor két angol nyelvleckéje látható egymás után, majd 12.30-tól 5 nyelven, 3-3 nyelvlecke követi egymást – hétfőnként német, keddenként francia, szerdánként olasz, csütörtökönként spanyol, péntekenként orosz nyelvtani feladatokkal.

Az M5 csatornán vetített oktatási műsorokat továbbá online is visszanézhetik a diákok. A Médiaklikk Digitális oktatás aloldalán az adott napon adásba kerülő oktatási tartalmakat egy cikkbe gyűjtve találják az érdeklődők, ezen kívül pedig tantárgyakra lebontva is megtekinthetők a műsorok. A honlap meglátogatása során a szolgáltató nem méri az aktivitáshoz tartozó adatmennyiséget, nem számít fel költséget érte, tehát az oktatási videókhoz ingyenesen férnek hozzá a diákok.

A címlapfotó: illusztráció / Shutterstock