×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fidesz: Fogadja el az ellenzék, hogy a védekezés nem politikai kérdés

 

Magyarországon összeomlott a járványkezelés a baloldali pártok szerint. Megint úgy látják, mint az elmúlt egy évben már többször, hogy rosszul kezeli a kormány a válságot. A kormánypártok szerint azonban a baloldal összevissza beszél. Nemrég például még enyhítéseket, és a szerintük értelmetlen óvintézkedések eltörlését követelték – hangzott el az M1 Híradójában.


A DK, a Momentum, a Jobbik, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd vizsgálóbizottságot alakított Covid 2021 néven” – hangzott el abban a videóban, amivel beharangozták a vizsgálóbizottság pénteki ülését a baloldali pártok.

A baloldali politikusok ezúttal is egytől egyig arról kérdezték meghívott vendégeiket, hogy szerintük milyen hibákat lehet találni a kormány járványügyi intézkedéseiben. A DK-s Varga Zoltán visszatért pártja egyik korábbi kommunikációs paneljéhez, és a lélegeztetőgép-beszerzéseket bírálta. Nem maradt el a keleti oltóanyagok elleni,

már szinte menetrendszerű hangolás sem.

A Momentum egészségügyi szakpolitikusának nevezett Iker Áron úgy fogalmazott: a járványkezelés Magyarországon összeomlott.

Nyissuk újra Magyarországot” –  a Momentum néhány hete még így kezelte volna a válságot, és nem csak Fekete-Győr András. Az baloldali képviselők akkor azt követelték, hogy a kormány enyhítsen a járványügyi szabályozásokon.

Lazítani akarok, nem lázítani” – fogalmazott például az MSZP-s Ujhelyi István.

Nyitás után azonban csütörtökre már záráspárti lett az MSZP. Rajtuk kívül pedig más baloldali pártok is,

miután a kormány bejelentette, hogy a harmadik hullám miatt elengedhetetlenek az újabb szigorítások. Gyurcsány Ferenc pártja például még kevesellte is a bejelentéseket.

Alig egy nappal később a DK-s Varga Zoltán a baloldali vizsgálóbizottságot követő sajtótájékoztatón viszont ismét bírálta a védekezést segítő döntéseket.

Követhetetlen a baloldali pártok viselkedése”  – reagált az ellenzéki politikusok egymásnak sorozatosan ellentmondó nyilatkozataira a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteken.

Hollik István példákat hozva arra utalt, hogy

a baloldal úgy váltogatja a nézeteit, ahogy politikai érdeke kívánja.

Hangsúlyozta: ha a szakemberek szerint azért kell zárni, hogy minél előbb újranyithassunk, akkor azt a baloldalnak is el kell fogadnia.

A címlapfotó illusztráció.