×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb beváltatlan ígéret a Karácsony Gergely által vezetett fővárostól

 

A járvány és a balesetveszélyes hivatali homlokzat az oka, amiért még csak a tervezésnél tart a Karácsony választási ígéreteként megfogalmazott Városháza park projekt – állítja a főváros. Karácsony Gergely két évvel ezelőtti kampányában beígért budapesti főtér és közpark megnyitójának időpontja továbbra sem ismert.

Nincs előrelépés a Karácsony Gergely választási programjában megígért Városháza park projekt ügyében. A baloldali politikus 2019-ben főpolgármester-jelöltként még azt ígérte: „Visszaadjuk a budapestieknek a Városháza előtt most parkolóként elkerített területet, amely Budapest ideális főtere lehetne. A téren parkosított agorát alakítunk ki, amely az aktív közéleti részvétel, a nyílt társadalmi vita helyszíne lesz” – olvashatjuk a Magyar Nemzet cikkében.

Karácsony Gergely egy évvel hivatalba lépése után már enyhítette ígéretén. Azt hangoztatta, hogy

az említett projektet több lépésben fogják végigvinni, első lépésként felújítják a Merlin Színházat, és nagyjából az épület vonaláig parkosítják a teret, az ezzel kapcsolatos közbeszerzés dokumentációja már elkészült.

A Magyar Nemzet megkeresésére a Városháza azt közölte, hogy a beruházás tervezése már 2019-ben elkezdődött, de az egész hivatali, jelenleg zárt parkoló állandó megnyitását nem teszi lehetővé a Városháza homlokzatának balesetveszélyes állapota. Rámutattak, hogy a közpark kialakításának a homlokzat felújításával kell kezdődnie.

A Magyar Nemzet azt szerette volna megtudni, hogy mikorra valósulhat meg a projekt, mikor nyithat meg a majdani közpark a nagyközönség előtt, és mennyibe kerülne a fejlesztés, de

ezekre a kérdésekre nem kaptak választ.

A Városházától csupán annyi információhoz jutottak, hogy a tervezés folyamata tavaly elindult, „de egy ekkora beruházást nehezen lehet egy év alatt megvalósítani, főleg ha abból fél év a járvány elleni védekezéssel telik”.

A Városháza Károly körút felőli, hármas számú udvarát jelenleg több száz hivatalnok használja parkolónak. Egykor a hivatalhoz tartozó körúti épületszárnynak csonkáját 2005-ben bontották le.

Az akkori főpolgármester, Demszky Gábor által vezetett főváros úgy gondolták, hogy a helyszínen két évre ideiglenes parkot alakítanak ki, később pedig ötcsillagos szállodát, mélygarázst, üzleteket, irodákat építtetnek a területre. Később Városháza fórum néven építészeti tervpályázatot hirdettek, amely szerint a Károly körúti oldalt beépítették volna, és a tervekben volt egy 65 méteres kilátó megépítése is.

Ebből egy tervezet sem valósult meg, több száz millió forintot elköltve a megvalósítatlan tervekre, és az ideiglenesnek szánt állapot továbbra is fennáll.

Korábban az LMP – melynek akkor tagja volt Karácsony Gergely is – azzal kampányolt, hogy hogy bontsák ki a Városháza alsó szintjeit, ahol a hivatal új köztérre nyíló oldalán kávézókat, galériákat, üzleteket lehetne kialakítani, a közterület hasznosításából származó bevételekből pedig felújítható lenne a hivatal rossz állapotban lévő homlokzata.

A parkolót nagyon hamar meg lehetne szüntetni, a kerítés lebontása sem kerülne sokba, ezután a budapestiek birtokukba is vehetnék a területet. Budapest szégyene, hogy Pest legértékesebb telkét parkoló, építkezési fal, ideiglenes park és a Merlin üres épülete foglalja el – így vélekedett a párt, melynek akkor Karácsony is tagja volt.

Csak a szín változott: vörös helyett zöld szalaggal díszíti megszorítócsomagjait a baloldal

Nagy elődök nyomán jár Budapest főpolgármestere: az eddigi regnálása óta kitermelt sarcok és megszorítások kiérdemelték a „Karácsony-csomag” kevéssé megtisztelő címét. Hazánkban – főleg a baloldalon – nagy hagyománya van a csomagoknak, gondolhatunk akár a Bokros-, Gyurcsány- vagy épp a Bajnai-csomagra. A magyar emberek mindegyikkel rosszul jártak.

A baloldali vezetés – miután felélte az előző városvezetés által otthagyott tartalékokat – a 2010 előtti hagyományokhoz visszanyúlva megszorítani kezdett.

Ötvenéves fügefát sem kímélték

A magát zöldpolitikusnak mondó Karácsony Gergely regnálása alatt mindössze klímavészhelyzetet hirdetett, majd elrendelte a fák kivágását a fővárosban. Nem meglepő, hogy a vele egy szövetségben induló II. kerületi baloldali vezetés hasonló lépésre szánta el magát.

Gór Csaba II. kerületi fideszes önkormányzati képviselő hívta fel a figyelmet arra, hogy a szocialista Őrsi Gergely polgármester vezette önkormányzat a lakosság megkérdezése nélkül vágatta ki az utca egyik büszkeségét, a ritkaságnak számító, ötvenéves nemes fügefát.

50 éves fügefát vágott ki az önkormányzat a Rügy utcában😢🤬 Az utca útburkolatának - egyébként már régen várt -...

Közzétette: Gór Csaba – 2021. február 28., vasárnap

A Fidesz szerint Karácsonyék csúnyán belerúgtak a földön fekvő vendéglátósokba

A budapesti Fidesz szerint „csúnyán belerúgott” a főváros vezetése az egyébként is „földön fekvő” vendéglátósokba: a cégek számlájára éppen megérkeztek a kormány által folyósított bértámogatások, amikor a főváros inkasszózta a tavalyi iparűzésiadó-előlegeket.

A címlapfotó illusztráció.