A mentelmi jogra játszik Gyurcsány adócsaló ügyvédje

 

Egyértelmű, hogy Czeglédy Csaba és ügyvédjei trükkök százait vetik be annak érdekében, hogy büntetőügye elhúzódjon egészen odáig, amíg el nem tud indulni a 2022-es választásokon, ezzel kiharcolva, hogy utána a mentelmi joga mögé bújva megszüntethesse a vele szembeni eljárást – erről volt szó a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Budai Gyula elmondta: Czeglédy Csaba ezt már eljátszotta az elmúlt két évben, először 2018-ban, amikor a szombathelyi körzet képviselőjelöltjeként indult, majd 2019-ben a DK EP-listáján is szerepelt a neve, így akkor is mentelmi jog illette meg.

A következő alkalom 2022-ben várja, Gyurcsány Ferenc pedig rátette Czeglédy nevét arra a listára, akik a baloldali előválasztáson elindulnak.


Budai Gyula szerint egy strómanhálózaton keresztül működött Czeglédy szervezete, és így szivattyúzták ki a pénzt diákszövetkezeteken keresztül. Gyurcsány ügyvédjének tehát volt lehetősége a pénz ellopására, a fideszes politikusnak egy tanú elmondta, hogy ez a pénz a DK és az MSZP pártkasszáiban landolt.

A legutóbbi tárgyaláson a vádlottak nem jelentek meg, melyről már korábban beszámoltunk.


A teljes adás itt hallgatható vissza.