×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tonnányi potencianövelőt foglaltak le a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

 

Több mint egy tonna illegális potencianövelőt foglaltak le egy Dubajból érkező légi szállítmányból a Liszt Ferenc repülőtéren – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a szállítmány címzettjének nem volt hatósági engedélye a gyógyszerek behozatalához és kereskedelméhez.

A küldeményt Dubajban adták fel egy magyarországi vállalkozás részére, a csomagot kísérő okmányokon szándékosan téves árumegnevezést tüntettek fel. A szállítmány ellenőrzésekor felmerült a gyanú, hogy a vállalkozás a mintegy 470 ezer potencianövelőt és vágykeltő tablettát engedély nélkül importálta – ismertette a vámhivatal.

A NAV megkereste az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet, ahol megállapították, hogy az importőr nem rendelkezik a gyógyszer beszerzésére, behozatalára vonatkozó gyógyszerhatósági engedéllyel.

A szállítmány címzettje elmondta, hogy az árut nem Magyarországon szerette volna piacra dobni, hanem Szerbiába akarta szállítani.

A több mint egy tonna illegális szert lefoglalták, és illegális nemzetközi kereskedelem megalapozott gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek – tudatta a NAV.

A címlapfotó illusztráció.