×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mit szól hozzá? – Ha a munkáltató lehetővé tenné, ön élne a járvány után az otthoni munkavégzés lehetőségével?

 

Hosszan lehetne sorolni az otthoni munkavégzés előnyeit, de már a home office hátrányait is látjuk. Mit szól hozzá? Ha a munkáltató lehetővé tenné, ön élne a járvány után az otthoni munkavégzés lehetőségével?


Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal az otthoni munkavégzésről kérdezzük olvasóinkat. A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatják meg véleményüket – Telefonszám: (06 1 vagy 06/30) 759-52-00, sms: 06/30-90-00-666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhatnak le, a Kossuth, valamint a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatják el, hogy mit gondolnak napi témánkról.


A távmunkát kipróbálók a járvány után is folytatnák az otthoni munkavégzést. A koronavírus-járvány alatt legalább heti egy napot otthonról dolgozók 96 százaléka szívesen folytatná ezt a gyakorlatot – derült ki korábban a Reacty Digital év eleji kutatási eredményeiből.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, Bodó Sándor korábban kifejtette, hogy az eddigi tapasztalatok szerint a távmunka sokféle ágazatban, területen bevált, a vállalkozások és a foglalkoztatottak számára egyformán előnyös megoldás lehet. A korábbi 250 ezerhez képest tavaly decemberben már több mint 400 ezren dolgoztak így – a növekedés a támogató szabályozásnak is köszönhető – tette hozzá az államtitkár.

Jelenleg a járvány miatt mindenképpen hasznos a home office lehetősége, de mi lesz utána? Vannak tanulmányok, amelyek rámutatnak az otthoni munkavégzés hátrányaira is, például a nem megfelelő információáramlásra, vagy a közvetlen találkozás hiányából eredő problémákra, konfliktusokra.

Ön mit szól hozzá?