Újabb részletek derültek ki a hétvégi tömeges oltásról

 

Tömeges oltás lesz a hét végén, március 6-7-én a 60 év alatti, krónikus betegek számára – jelentette be közösségi oldalán Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

74 ezer vakcina érkezik a kórházi oltópontokra, sms-ben jön az értesítés.


Közzétette: Dömötör Csaba – 2021. március 2., kedd

Facebook-bejegyzésében az államtitkár azt írta: 74 ezer adag AstraZeneca vakcina érkezik a kórházi oltópontokra a következő napokban, segítségükkel a 60 év alatti, krónikus betegek kaphatják meg az oltást.

Az érintettek a hét második felében SMS-ben kapnak értesítést arról, melyik, a lakóhelyükhöz közel eső oltóponton várják őket. Több száz ilyen helyszín lesz az országban – tudatta Dömötör Csaba.

Még soha nem adtak be annyi vakcinát egy oltási hét alatt, mint amennyit a következőn terveznek – hangzott el az M1 Híradójában.

Szerdától jövő szerdáig 529 ezer oltást adhatnak be – közölte a területi közigazgatásért felelős államtitkár az operatív törzs mai tájékoztatóján. György István elmondta: a háziorvosok a hét közepén 250 ezer adag kínai vakcinát kapnak, így praxisonként átlagosan 45 főt tudnak beoltani.

„Ez azt jelenti országos átlagban, kiszámoltuk, hogy a praxis nagyságokhoz képest megyénként mennyi vakcinát kell allokálnunk. Tehát most arra a metódusra térünk át, hogy a praxisok arányában, a regisztráltak arányában biztosítjuk a megyei háziorvosi praxisok számára, illetőleg a kórházak számára a vakcinákat. Súlyozott arányban kapják most a megyék, a háziorvosok és kórházak ezeket a vakcinaszállítmányokat” – fogalmazott az államtitkár.

A címlapfotó illusztráció.