Ötvenéves, nemes fügefát vágatott ki a baloldali polgármester Budapesten

 

A magát zöldpolitikusnak mondó Karácsony Gergely regnálása alatt mindössze klímavészhelyzetet hirdetett, majd elrendelte a fák kivágását a fővárosban. Nem meglepő, hogy a vele egy szövetségben induló II. kerületi baloldali vezetés hasonló lépésre szánta el magát.

Gór Csaba II. kerületi fideszes önkormányzati képviselő hívta fel a figyelmet arra, hogy a szocialista Őrsi Gergely polgármester vezette önkormányzat a lakosság megkérdezése nélkül vágatta ki az utca egyik büszkeségét, a ritkaságnak számító, ötvenéves nemes fügefát.


50 éves fügefát vágott ki az önkormányzat a Rügy utcában?? Az utca útburkolatának - egyébként már régen várt -...

Közzétette: Gór Csaba – 2021. február 28., vasárnap

A fideszes képviselő közösségi oldalán hozzátette: „Csak a lakosok határozott fellépésén múlt, hogy egy másik, nagyjából 30 éves példány nem jutott hasonló sorsra.”

A fát kivágató Őrsi Gergellyel szövetségben álló Karácsony Gergely az önkormányzati választás során számos megszólalásában kelt ki a fakivágások ellen: „Vegyük vissza a tiszta levegőt, a fákat, a parkokat, amiket lassacskán mind elvesznek. Ez a kötelességünk, különben a gyerekeink már egy olyan városba fognak születni, ahol nem jó élni.”

Ezzel szemben regnálása alatt nem tesz mást Karácsony, mint kihirdette az úgynevezett „klímavészhelyzetet”, tavaly májusban pedig 85 fa kivágásáról rendelkezett egyszemélyben. Ez meglehetősen távol áll attól, amit még korábban harsogva ígért a budapestieknek: „Megóvjuk a város fáit, újakat ültetünk, és gondoskodunk róluk, hogy a budapestiek eljövendő generációinak biztosítsanak friss levegőt.”

A II. kerületben történt eset mindenesetre ennek ellenkezőjéről tanúskodik.

A címlapfotó illusztráció.