×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Etikátlan a politizáló háziorvosok vakcina elleni hergelése

 

Etikai vizsgálat azonnali megindítását, illetve a Magyar Orvosi Kamara elhatárolódását sürgeti a politizáló háziorvosoktól Csókay András idegsebész, a Honvédkórház osztályvezető főorvosa – hangzott el a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Csókay András a vakcinákkal kapcsolatos háziorvosi megnyilatkozásokat kommentálva elmondta: nem illendő, ha egy más szakmai területen tevékenykedő orvos mond véleményt és bizonytalanítja el a beteget.

Ezért merül fel súlyos etikai vétség azoknak az orvosoknak a részéről, akik az infektológusok, járványügyi szakemberek javaslatai és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet vizsgálatai ellenére azt mondják, hogy ők mégsem adatnák be maguknak a kínai vakcinát.

A háziorvosokra is valószínűleg hat az a politikai nyomás, amely az orosz és kínai vakcinák ellen hangol, ezért tehetnek ilyen nyilatkozatokat. Csókay felháborítónak tartja, hogy politikai szimpátia alapján tesznek kijelentéseket és bizonytalanítják el a lakosságot.

A címlapfotó illusztráció.


A teljes adás itt hallgatható vissza.