Provokálta a Párbeszéd politikusa a pénzügyminisztert a Parlamentben?

 

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint provokálta őt Tordai Bence, miközben a Párbeszéd Magyarországért frakcióvezető-helyettese a hvg.hu-nak nyilatkozva azzal vádolta a pénzügyminisztert, hogy az mellbe lökte őt. Különös aláírásgyűjtés a Parlamentben.

Nem túl szokványos módon próbált „egy papírt” aláíratni Tordai Bence, a Párbeszéd Magyarországért párt frakcióvezető-helyettese Varga Mihály pénzügyminiszterrel az Országgyűlés mai, plenáris ülésén.

„A II. és III. kerületi rendelőktől elvett forrásokat adnánk vissza Szabó Tímea óbuda-békásmegyeri képviselővel, a Párbeszéd Magyarországért frakcióvezetőjével karöltve. A motorversenypályára és a vadászati világkiállításra szánt tízmilliárdokból vonnánk el 9,3 milliárdot, így ellentételezve a tavaly év végi, kormányhatározatba foglalt elvonást”


– kommentálta a történteket Tordai hétfői Facebook-bejegyzésében, aki mellékelte is a kérdéses dokumentumot.

Műbalhé a Parlamentben
Ezt a papírt szerettem volna aláiratni Varga Mihállyal, aki inkább bátran elfutott - de előtte...

Közzétette: Tordai Bence – 2021. március 1., hétfő

A hvg.hu-nak nyilatkozva Tordai így folytatta a történetet:

„Csináltunk egy költségvetési módosító indítványt, és van benne egy csatlakozásra való kérést jelentő formanyomtatvány. Úgy gondoltam, felkérem erre Varga Mihályt is, hogy legyen közös előterjesztés, ami szerint elvonunk a MotoGP-pályától és a vadászkiállítástól 9,3 milliárd forintot, és átcsoportosítjuk a II-III. kerületi rendelőkre. Ezt próbáltam neki elmesélni, de mellbe lökött, és visszament a helyére, majd sipákolt, mint egy jó focista, amiért inzultálták”.

Tordai a közösségi médiában posztolt bejegyzésében nem tett említést az állítólagos incidensről.

Varga Mihály azonban beszámolt az esetről:

Tordai… Tudják, ő az a képviselő, aki politikusként még semmi hasznosat nem tett, kivéve a családjának, mivel a 2019-es...

Közzétette: Varga Mihály – 2021. március 1., hétfő

„Tordai… Tudják, ő az a képviselő, aki politikusként még semmi hasznosat nem tett, kivéve a családjának, mivel a 2019-es önkormányzati választás után gyorsan betette feleségét a II. kerületi ellenzéki vezetésű önkormányzatba. Most bajban van, mivel valószínű Budán, a 4. választókerületben is lesz ellenzéki előválasztás.(...) miközben egy kollégámmal beszélgetni próbáltam, amatőr módon elrejtett kamerájával folyamatosan közbevágott, provokált. Ma ismét műsort csinált, ráadásul a parlamenti ülésteremben”

– írta hétfő délután a pénzügyminiszter.

Ne hagyjuk magunkat provokálni! A munkánkkal foglalkozzunk, hogy választott képviselőként azokat szolgáljuk, akik bennünket megválasztottak” – összegezte a történteket Varga Mihály.