Emberséges szülészet: átadták a tulipános osztályt a Semmelweis Egyetemen

 

Átadták a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján a felújított tulipános osztályt – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden a Facebook-oldalán.

Novák Katalin a közzétett videóban emlékeztetett: a Magyarországon működő 68 szülészeti osztály közül már 59 intézményt támogatott a megújulásban a Családbarát Szülészet pályázat.


A miniszter elmondta: nem mindegy, hogy a szülészeteken kik és milyen körülmények veszik körbe az édesanyát és a családot, ezért is fontos, hogy Magyarországon a szülészeti osztályok megújuljanak.

A kormány úgy döntött, tízmilliárd forintot fordít arra, hogy Magyarországon a szülészeti osztályok megújuljanak – ismertette Novák Katalin. Hozzátette, az elmúlt tíz évben megnőtt a születések száma is, de leginkább a gyermekvállalási kedvből látható, hogy Magyarországon ismét divat lett gyermeket vállalni.

A miniszter közölte, bízik abban, hogy a következő években Magyarországon egyre többen mernek igent mondani az életre.

Átadó - Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája - Tulipános OsztályÁtadtuk a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján felújított Tulipános Osztályt! Azok a kismamák, akik itt hozzák világra gyermeküket, már ezekben a kényelmes és modern szobákban tölthetik el az első közös napokat. Örömmel tölt el, hogy a Magyarországon működő 68 szülészeti osztály közül már 59 intézményt támogatni tudtunk a megújulásban a Családbarát Szülészet pályázat segítségével.

Közzétette: Novák Katalin – 2021. február 22., hétfő

A címlapfotó illusztráció.