Századvég – Milyen Magyaroszág alkalmazkodóképessége a válságok korában?

 

A Századvég Kiadó gondozásában megjelent a Magyarország 2021 Társadalom, gazdaság és politika napjainkban című tanulmánykötet – áll a kiadó közleményében.

A 21. század első két évtizede nem tartozik az emberiség történelmének békésebb, csendesebb időszakai közé. A növekedés évei és a válságok egymást követték az elmúlt húsz évben.

A globalizáció mellett demográfiai problémák, tömeges migráció, multikulturalizmus és ebből fakadó társadalmi konfliktusok, a nyugati világ ideológiai megosztottsága, és újabban járványok jellemzik korunkat.


A Magyarország 2021 című kötet legfőbb kérdése, hogy milyen Magyaroszág alkalmazkodóképessége a válságok korában, mennyire készült fel az újabb kihívásokra.

A Századvég Alapítvány műhelyeiben három évtizede zajlanak rendszeres és az élet minden területére kiterjedő társadalomtudományi kutatások. Jelen kötettel elindul a Századvég Riport című sorozat, amely empirikus kutatások alapján elemzi a hazánkat körülvevő világ történéseit, valamint az ország gazdasági, társadalmi és politikai folyamatait.

A kiadó közleménye szerint a tanulmányok nem csupán pillanatfelvételek a mai Magyarországról, hanem bemutatják azokat a jelenségeket, amelyek az aktuális helyzet kialakulását eredményezték. Az elemzések segítenek megérteni korunk Magyarországát, és hozzájárulnak az ország jövőjéről szóló közös gondolkodáshoz.

A kötetben közölt tanulmányok számot tarthatnak a társadalomtudósok, döntés
előkészítők és döntéshozók, valamint a magyarországi valóság iránt érdeklődők figyelmére.

A kötet már kapható a boltokban.