Autóvásárlási támogatás: sok család a 15-20 éves kocsiját tudta újra cserélni

 

2019 júliusa óta, vagyis bő másfél év alatt már 20 ezer család vásárolt nagycsaládos kedvezménnyel legalább hétüléses autót. Az állam a kocsi árának a felével, maximum 2 és fél millió forinttal támogatja a vásárlást. A program – a jelenlegi tervek szerint – jövő év végéig tart. Sok család a 15-20 éves autóját tudta újra cserélni.

A békéscsabai, háromgyermekes Szathmáry Péter a legkisebb fiát mindennap az új autóval viszi vízilabdaedzésekre. Azt mondja, nagyon jó vásárt csináltak, hiszen szinte mindennel felszerelték kocsijukat, amit kormányzati segítség nélkül nem tudtak volna megvásárolni – hangzott el az M1 Híradójában.

„Egyébként egy kisebb kategóriás autóban gondolkodtunk az anyagi lehetőségek miatt, de, emiatt a támogatás miatt, megtudtuk vásárolni ezt a nagyobb autót, amiben sokkal jobban elférünk” mondta.


Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, pontosan miről is szól ez a lehetőség. „Azoknak, akiknek legalább a harmadik gyermeküket várják, vagy legalább három gyermeket nevelnek, ezeknek a családoknak kínálunk egy olyan támogatást, amellyel a nagycsaládosok, legalább hétüléses autó vásárlásához a felét az összegnek kifizetjük, maximum két és félmillió forintot.”