×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Áldozatok világnapja: „Én lettem a kellemetlen”

 

Az áldozatok világnapja alkalmából együttműködési megállapodást kötött az Országos Rendőr-főkapitányság és az Igazságügyi Minisztérium, melynek értelmében segítik az áldozatok jogainak érvényesítését és a pártfogó felügyelői tevékenységet.

A police.hu oldalán jelent ma meg, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság és az Igazságügyi Minisztérium megállapodást kötött. „A megállapodás célja az áldozatsegítési és pártfogó felügyelői tevékenységgel kapcsolatos feladatok elősegítése, valamint az intézmények közötti szakmai partnerség elmélyítése” – olvasható a rendőrség weboldalán.

Az egyezményben vállalták, hogy az áldozatok jogainak érvényesítésére és érvényesülésére fokozott figyelmet fordítanak, illetve azt, hogy közös bűnmegelőzési programokat bonyolítanak le. A megállapodást 2021. február 22-én írták alá, a bűncselekmények áldozatainak világnapján.

A világnap alkalmából a BRFK Információs Portál videóban osztotta meg egy áldozat történetét a Facebook oldalán. A bántalmazott elmondása szerint nagyon fontos, hogy maga az áldozat is eljusson arra a pontra, hogy változtatni akar. Sokan utólag látják, hogy bántalmazottakká váltak. Ott, abban a helyzetben azt hiszik, szeretik őket. A meghökkentő, hogy bántalmazója ismeretségi köre hiába tudta, mi történt, amikor kilépett a kapcsolatból, mégis a bántalmazott törlődött ki az ismerősök emlékezetéből. Úgy fogalmazott: „Én lettem a kellemetlen”.

VAN KIÚT!Az Áldozatok napján ezzel a történettel szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy VAN SEGÍTSÉG!

Posted by BRFK Információs Portál on Monday, 22 February 2021

A címlapfotó illusztráció.