Feleségeiket sem merik egyedül hagyni a magyar-szerb-román határ környékén élők az illegális bevándorlók miatt

 

Napról napra egyre elkeseredettebbek a magyar-szerb-román hármashatár környékén élők a migránsok miatt. A helyiek azt mondják, az illegális bevándorlók teljesen tönkretették az életüket – önkényesen beköltöznek az üresen álló házakba, mindent felégetnek. Van, aki nem meri egyedül hagyni otthon a feleségét. Idén eddig 150 embercsempésszel és mintegy 12 ezer illegális migránssal szemben intézkedtek a magyar rendőrök – hangzott el az M1 híradójában.

Majdányon migránsok költöztek be az épületbe; itt várták a megfelelő alkalmat a továbbindulásra. Közben mindent tönkretettek, amit értek. Tűzet gyújtottak a szobákban és amit csak lehetett elégettek.

A helyiek tanácstalanok. Sokan már el is költöztek a településről. Pópity Ottó az M1-nek elmondta már napközben sem merte egyedül otthon hagyni a feleségét.


Az illegális bevándorlók pedig folyamatosan érkeznek. A migránsok azt mondják, jól jön nekik a ködös, szürke idő, mert így kevésbé látják őket a határőrök.

Csak szombaton mintegy 350 illegális bevándorlót állítottak meg a rendőrök a déli határ mentén. Az embercsempészek is aktívak, idén eddig több mint 150 bűnözőt fogtak el a magyar hatóságok – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója  az M1-nek. Hozzátette: a hideg és a járvány ellenére sem csökkent a migrációs nyomás a balkáni útvonalon.

Az illegális bevándorlók valamennyi útvonala aktív.

A Balkánra Görögország felől érkezik folyamatosan az utánpótlás. Idén már mintegy 2200 migránst regisztráltak ezekben az országokban.

De továbbra is nagy a nyomás a Földközi-tengeren is. Januárban csaknem ezren érkeztek Olaszország partjaihoz. A bevándorlók között főként guineaiak és elefántcsontpartiak voltak. Spanyolországban pedig egy hónap alatt, mintegy hatszázan kötöttek ki. Ezen az útvonalon elsősorban algériaiak és marokkóiak próbáltak Európába jutni.

Míg a járvány miatt a legtöbb ország zárva tartja határait a külföldiek előtt, az okmányok nélküli migránsokat sokan mégis beengedik.

Az olasz parti őrség éppen szombaton indított kutatási és mentési akciót, mivel egy migránsokat szállító hajó felborult Lampedusa szigeténél. Helikopterrel is keresték őket, 47 bevándorlót találtak meg.

Németországba pedig a hét közepén érkezett meg az a több mint 100 migráns, akiket Görögországtól vettek át. Közben Németországban éppen a hét elején lépett életbe beutazási korlátozás a Csehországgal és az ausztriai Tirol tartománnyal közös határszakaszon.

A címlapfotó illusztráció.