Díszpolgárnak jelölték a Lackner Csabára megszólalásig hasonlító személyt

 

A hasonmás fehér pornak látszó anyagot szárít egy ventillátornak látszó tárgy előtt – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

„A mai napon Kispest díszpolgárának javasoltam az elhíresült felvételeken látható, Lackner Csaba önkormányzati képviselőre megtévesztésig hasonlító személyt, hiszen meglátásom szerint rengeteget tett Kispest hírnevének öregbítéséért, a kerület sajtóban való szerepléséért. Ez a javaslat legalább annyira abszurd, mint a kispesti helyzet. Természetesen olyan kispestieket is javaslunk, akik megérdemlik a kerületi elismerést”


– írta Facebook-oldalán Dódity Gabriella kispesti Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő.

A korrupciógyanús és drogbotrányba keveredett Lackner Csaba – azóta az MSZP-ből kirúgott – kispesti önkormányzati képviselő még 2019 áprilisában feljelentette Dódity Gabriellát rágalmazásért, mivel a képviselőnő arra utalt egy Facebook-poszt alatti kommentben, hogy Lackner drogozik – írták.

Az ügy a kispesti bíróság előtt kötött ki, ahol az első tárgyalási napot a sérelmezett komment megjelenése után majdnem két évvel, 2021 februárjában tartották. Időközben, a 2019-es önkormányzati választások előtt a Magyar Nemzet és a Hír TV olyan kép- és hangfelvételeket hozott nyilvánosságra, amelyeken Lackner drognak látszó anyagot rendezget egy tányéron, a hangfelvételek pedig szintén drogozásról és korrupciógyanús ügyekről árulkodtak.

A bíróság az első tárgyalási napon, akkor még indoklás nélkül elvette a lehetőséget Dóditytól, hogy bizonyíthassa igazát, majd a második tárgyalási napon felolvasta az ítéletet Garbóczi Zsuzsanna bírónő, aki bűnösnek mondta ki Dódityot rágalmazás vétségében, és megrovásban részesítette. A per másodfokon folytatódik, mivel Dódity Gabriella fellebbezést jelentett be.

Lackner Csaba Facebook-oldalán úgy kommentálta az ítéletet, hogy „Dódity Gabriella és a propaganda sajtó már több mint egy éve becsület csorbító, valótlan állításokkal harsogja tele a médiát velem kapcsolatban” – vagyis lényegében tagadta, hogy drogot fogyasztott volna.

A címlapfotó illusztráció.