×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Már százötven embercsempészt fogtak el a magyar rendőrök

 

Jelentős növekedést mutat a Magyarországon elfogott embercsempészek száma – hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 péntek esti műsorában.


Bakondi György elmondta: ebben az évben csütörtökig már 150 embercsempészt fogtak el az ország területén. Állampolgárságukat tekintve kisebbségben vannak köztük a magyarok. Jellemzően török, román vagy bolgár állampolgárságú embereket, továbbá valamelyik nyugat-európai országban menekültstátuszt vagy letelepedési engedélyt kapott migránsokat fogtak el embercsempészés miatt.

A belbiztonsági főtanácsadó kiemelte, az embercsempészet elleni fellépéshez jól működő nemzetközi együttműködésre lenne szükség. Azt mondta: ritka az a napokban történt eset, hogy egy németországi embercsempész szervezet tagjait és vezetőjét is sikerült elfogni.

Kitért arra, hogy Spanyolország, Olaszország és Görögország is sürgeti az „európai megoldást”. Elsősorban azt szorgalmazzák az Európai Unióban, hogy minél előbb kvóták szerint osszák szét az illegálisan érkezőket.

A következetes magyar álláspont viszont az, amellyel a magyar kormány „nincs egyedül”, hogy a kvóták szerinti elosztás nem fogadható el, és az illegális migrációt az Európai Unió határain kívül kell megállítani – jelentette ki Bakondi György.