×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Máris élvezik a gyorsabb közlekedési lehetőséget az utasok

 

Hetente már több ezren utaznak a legújabb vasúti viszonylaton, a Rákos és Piliscsaba közötti szakaszon – közölte a MÁV csütörtökön.

Honlapukon felidézik, hogy a MÁV-Start 2020 október végén indította el Rákos és Piliscsaba között közlekedő vonatot, ezzel új elővárosi, és városon belüli kapcsolatokat hozott létre.

Hangsúlyozzák, hogy

az észak-budai és a kelet-pesti agglomerációt összekötő járat fontos átszállást biztosít a személyszállításba bevont külső körvasúton keresztül.

vonat menetideje Piliscsaba és Rákos között 49 perc, a főváros területén belül a vonatok az Óbuda és Rákos közötti távot 20-22 perc, Aquincum és Újpalota között 12-13 perc, az Újpest és Újpalota közötti szakaszt pedig hét perc alatt teszik meg, tehát az autós közlekedésnél gyorsabb és versenyképesebb utazást biztosít a vonat.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a külső körvasúton 2020-ban épült Újpalota megállóhely öt perces sétával átszállást biztosít a vonatok és a 7, 7E, 8E, 108E, 133E, 277-es BKV-buszok között.

A MÁV-Start a járatok utasforgalmát rendszeresen nyomon követi, és a pandémia ellenére az utasszám folyamatos növekedését tapasztalja. Hétköznapokon Újpalota megállóhely napi forgalma meghaladja a 300 utast, míg a körvasúti utasforgalom az 1000-hez közelít - írják a tájékoztatásban.

A vonatokat Pécel-Gödöllő irányába vezetik tovább a tervek szerint, várhatóan már idén. A vasúttársaság célja, hogy a Rákos-patak menti agglomerációból közvetlen kapcsolatot adjon a körvasúton át Budapest északi területeire – tájékoztatott a MÁV.

A címlapfotó illusztráció.