×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Így dönthet ön is az újraindulásról: a nemzeti konzultáció kérdései

 

A nemzeti konzultációt a Vakcinainfo.gov.hu és a Nemzetikonzultáció.kormány.hu oldalon is ki lehet tölteni. Hét kérdésre kell válaszolni, többek között a védettségi igazolvánnyal, az éttermek és szállodák újraindításával és az este 8 óra utáni kijárási tilalommal kapcsolatban.

Már elérhető, kitölthető az újraindításról szóló nemzeti konzultáció. A hét kérdésből álló kérdőívet a Vakcinainfo.gov.hu és a Nemzetikonzultáció.kormany.hu oldalon is ki lehet tölteni.

A kormány honlapján kiemelték: „az oltási program elindulásával új szakaszba léptünk.” Vannak, akik azt gondolják, hogy az oltások beadásával egy időben elkezdődhet a korlátozások feloldása is. Mások óvatosságra intenek, mert a járvány Európában újra felszálló ágban van – jegyezték meg.

Elindult az újraindításról szóló konzultáció. Mondja el Ön is véleményét!

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2021. február 17., szerda

Szeretnénk megismerni a magyar emberek véleményét az újraindítással kapcsolatos legfontosabb kérdésekről, ezért biztatunk mindenkit arra, hogy vegyen részt a konzultációban” – fogalmaztak a kormányzati oldalon.

Elindult a konzultáció az újraindításról, ezeken az oldalakon lehet kitölteni a kérdőívet: https://nemzetikonzultacio.kormany.hu https://vakcinainfo.gov.hu Vegyetek részt ti is, osszátok meg, adjátok tovább!

Közzétette: Dömötör Csaba – 2021. február 17., szerda

Orbán Viktor miniszterelnök február 12-én a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt arról, hogy a kormány február közepe és március eleje között online konzultáció formájában kéri ki az emberek véleményét a nyitás kérdéseiről.

Az online kérdőív kitöltéséhez regisztráció szükséges. Regisztrálni a Nemzetikonzultáció.kormány.hu oldalon lehet a név, az életkor és az e-mail-cím megadásával. Az e-mail-cím megadása azért szükséges, mert a regisztráció után erre érkezik az a link, amelyre rákattintva kitölthető a kérdőív. A többlépcsős regisztrációs folyamat pedig biztonsági célokat szolgál.

A konzultációban, amelynek kitöltése csak néhány percet vesz igénybe, az alábbi kérdésekre adhatunk választ:

  • Egyesek szerint a járványügyi korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre fel lehet oldani. Mások szerint ezt csak a járvány végén, egy lépésben lehet megtenni. Ön mit gondol erről?
  • Azok, akik beoltatják magukat vagy átestek a betegségen, védettségi igazolványt kapnak. Vannak, akik támogatják, hogy az ilyen igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól. Ön mit gondol erről?
  • Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat. Ön egyetért ezzel?
  • Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani az éttermeket és a szállodákat is, szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel?
  • Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani a sportlétesítményeket (pl. uszodákat, tornatermeket, konditermeket), szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel?
  • Vannak, akik szerint a rendezvények, koncertek, fesztiválok, illetve sportesemények látogatását meg kell engedni azoknak, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Mások szerint ezeket az eseményeket nem szabad megrendezni vagy látogathatóvá tenni, amíg a járvány véget nem ér. Ön mit gondol?
  • Vannak, akik azt javasolják, hogy a járvány elmúltáig Magyarország területére csak olyan külföldiek léphessenek, akiket beoltottak vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Ön egyetért ezzel?


A címlapfotó illusztráció.