×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az SMA-s Zsombi anyukája elárulta, mit érez, miután összegyűlt 730 millió

 

Ma reggelre összegyűlt az az összeg, amely az új élet kezdetét jelentheti az SMA1 betegséggel küzdő Zsombor számára – hangzott el a Petőfi Rádió, Talpra magyar! című műsorának csütörtöki adásában, ahol a boldog édesanya, Szabina azt is elárulta, mit érez most, hogy sikerült az adománygyűjtés.

Harsányi Leventéék felhívták adásban a kisfiú anyukáját, Szabinát, hogy mesélje el min mentek keresztül eddig, és mit érez most, hogy megvan az összeg.

„Nagyon örülök, de szinte még hozzá sem szoktunk a gondolathoz, hogy összegyűlt a pénz” – kezdte az adásban a boldog anyuka, aki felidézte, hogy július végén kezdték el gyűjteni Zsombi kezelésére a 730 millió forintot.

Nyáron még elképzelhetetlennek tűnt, hogy sikerül összegyűjteni a kezeléshez szükséges pénzt,

az emberek összefogása révén azonban sikerült megvalósítani ezt.

„Nagyon nehezen indult a gyűjtés, a járvány miatt az összes eseményt, például koncertet le kellett mondani. November, december környékén volt a fordulópont, akkor úgy éreztük sikerülhet” – folytatta az édesanya.

Pár napja még 100 millió forint hiányzott, ezt az összeget Duna Bonum Alapítvány, a Duna Aszfalt Kft. alapítványa adományozta a kisfiú gyógykezelésre.

Az adományozók többsége egyébként kisebb összeggel járult hozzá a gyógykezeléshez, de akadtak nagyobb felajánlások is, az említetten kívül például Gulácsi Péter, a fociválogatott kapusa 25 milliót adományozott.

Az édesanya a műsorban minden adományozónak megköszönte a segítséget.


A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemrég közölte: nem lehetetlen, hogy a jövőben akár állami támogatással is elérhetővé válhat az SMA-s betegek kezelésére használt gyógyszer, a Zolgensma.

Egy másik, szintén nagyon drága SMA elleni készítmény, a Spinraza pedig 2019 novembere óta már minden 18 év alatti SMA-s beteg számára elérhető, miután a szaktárca és a gyártó erről megállapodást kötött.