Személyvonaton verekedett, tört-zúzott jegy nélkül egy ukrán utas

 

Letartóztatását indítványozza a Nyíregyházi Járási Ügyészség egy ukrán férfinak, aki kedden egy Nyíregyháza és Rakamaz között közlekedő személyvonaton rátámadt a jegyvizsgálóra és a mozdonyvezetőre, majd egy utast is megütött.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, a nyomozás eddigi adatai szerint a férfinak nem volt érvényes menetjegye, ezért a kalauznő megkérte, hogy a következő megállóban szálljon le a vonatról.

A férfi a görögszállási állomáson ugyan leszállt a szerelvényről, de visszaugrott az induló vonat első kocsijába és a jegyvizsgáló ismételt kérésére sem volt hajlandó elhagyni a szerelvényt.


A jegyvizsgáló a mozdonyvezetővel közösen próbálta meg rávenni a férfit a leszállásra, de ő

ököllel arcon ütötte a mozdonyvezetőt és gyomron vágott egy közelben álló utast is

– olvasható az ügyészségi közleményben. A támadó ezután követte a kalauznőt, aki maga után lezárta a kocsi ajtaját. A támadó erre könyökével betörte az ajtó üvegét, és megpróbált bejutni az időközben a vezetői fülkéjébe bezárkózó mozdonyvezetőhöz is.

A főügyészség a közleményben megjegyezte, a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével gyanúsított külföldi férfi ellen lopás és garázdaság miatt van folyamatban eljárás, munkahelye, jövedelme és állandó lakcíme nincs Magyarországon. A gyanúsított letartóztatásáról csütörtökön dönt a bíróság.

A címlapfotó illusztráció.