×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nemzeti konzultáció: ezek lesznek a fő kérdések az újraindításról

 

A napokban indítják a konzultációt az élet újraindításáról. A főbb témákat Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára ismertette.

A kormány napokon belül elindítja a nemzeti konzultációt az újranyitásról, a fő témákat Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára ismertette a Facebookon.

A kérdések között szerepel többek között, hogy a korlátozó intézkedéseket fokozatosan vagy a járvány végén egy lépésben oldják-e fel, illetve hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők kapjanak-e felmentést egyes korlátozó intézkedések alól.

Érintik az este nyolc órási kijárási tilalmat, és több kérdés vonatkozik majd az éttermek, szállodák és a sportlétesítmények újranyitására is.

A válaszadók elmondhatják a véleményüket arról, hogy egyetértenek-e azzal, hogy a járvány végéig csak azok a külföldiek jöhessenek Magyarországra, akiket beoltottak vagy védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

Olyan ügyek ezek, amelyekről sokat beszélünk, sokat vitatkozunk, azért, mert a mindennapjainkat érintik. Ha egyetértési pontok jönnek létre, akkor az erősítheti a járvány elleni összefogást” –mondta Dömötör Csaba.

A címlapfotó illusztráció.