Ezúttal Rogán Antalról és feleségéről terjesztett álhírt a baloldal

 

Sem hitelt, sem kölcsönt nem folyósított a Budapest Bank Rogán Antal feleségének. A valóságnak tehát nem felelnek meg azok a hírek, miszerint Rogán Antal felesége, családjával együtt földbirtokos lett.

Rogán Antal feleségének semmilyen föld nem került a tulajdonába – írta a Magyar Nemzet tényfeltáró cikkében.

Minden országgyűlési képviselő január 31-én leadta vagyonnyilatkozatát, köztök Rogán Antal is akinek nyilatkozatából kiderült, hogy újra megnősült.


Több sem kellett a baloldali sajtónak, hiszen alig két nap leforgás alatt több cikkükben is azt írták, hogy a miniszter felesége és családja földbirtokos lett. Olyat is olvashattunk ezekben a cikkekben, hogy a földvásárlást a Budapest Bank finanszírozta, ráadásul kedvezményes hitellel és alacsony önrésszel.

Ezen hírek következtében a baloldali pártok hevesen bírálni kezdték Rogán Antalt és feleségét, illetve a nekik állítólag hitelt adó bankot.

Ezekről a hírekről azonban mára már kiderült, hogy hamisak.

Rogán Antal és felesége semmilyen földet nem vásárolt, a Budapest Bank pedig közleményben cáfolta az álhíreket.

Az egész földvásárlási ügyet hazugságokon alapuló gyűlöletkampányra használta fel a baloldali sajtó. A cikkek megjelenése előtt engem egyik orgánum sem keresett meg, nem voltak kíváncsiak arra, hogy az általuk szerzett információk valóban igazak-e. A feleségem állami banktól hitelt nem kapott és semmilyen föld nem került a tulajdonába. Ráadásul a jövőben sem szeretne földtulajdonos lenni” – mondta a Magyar Nemzetnek Rogán Antal, aki házastársa védelmében szólalt meg.

Sem a feleségem, sem a családja nem kíván közszereplők lenni, nem is szeretnének kiállni a nyilvánosság elé, de a megjelent hamis cikkek kapcsán a család megtette a szükséges jogi lépéseket, ami természetesen nem megy egyik napról a másikra” – tette hozzá a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter.

Mint minden bankot, így a Budapest bankot is banktitok köti, tehát nem adhatnak ki információt sem ügyfeleiről, sem a hitelekről. A család a napokban ezt felmentette, így a Budapest Bank a nyilvánosság előtt meg tudta cáfolni a róluk elterjesztett álhíreket.

A tulajdoni lapokat megvizsgálva láthatjuk, hogy a szóban forgó földterület nem került Rogán Antal feleségének birtokába.

„Ezt a baloldali újságírók is világosan láthatták, ennek ellenére a nyilvánosságot félrevezetve tényként kezelték a hírt, hogy a miniszter házastársa és annak családja óriási földbirtok tulajdonosa lett” – írták a baloldali híreket cáfoló cikkben.

A Magyar Nemzet hírportálhoz eljuttatott információk szerint a fentebb is említett szerződés nem jött létre.

Az álhírek cáfolására a miniszter feleségének szülei ügyvédet bíztak meg.

Az ügyvéd a Magyar Nemzet lap megkeresésére elmondta, hogy ma a sajtótörvény alapján helyreigazítást kezdeményeznek az érintett baloldali lapoknál és portáloknál.

A címlapfotó illusztráció.