Minden létező formában jöhet ma a csapadék

 

(Forrás: Országos Meteorlógiga Szolgálat honlapja)

Reggel délnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, amelyből előbb az Észak-Dunántúlon, majd a főváros térségében is ónos eső várható (pár tized milliméter), majd esőbe vált a csapadék halmazállapota – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. 

Északon és az Északi-középhegység területén kezdetben havazni fog, de napközben vegyes halmazállapotra vált a csapadék, amelyben ónos eső, fagyott eső kialakulásának is kedvezőek a feltételek. Dél felé haladva már inkább kiadós esőre készülhetünk.

(Forrás: Országos Meteorológiai szolgálat honlapja)

Estétől északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, így megkezdődik a halmazállapot-váltás: a Dunántúlon egyre több helyen havazás kezdődik, hózáporok is kialakulhatnak, de helyenként a váltás során átmeneti ónos eső, fagyott eső is előfordulhat.

Az Észak-Dunántúlon éjfélig többnyire öt centiméternyi hó hullhat, intenzív hózáporokban lokálisan ennél több friss hó is hullhat.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Az északnyugatira forduló szelet este az Alpokalján, késő este a Dunántúli-középhegységben is viharos lökések kísérik (70-85 kilométer/óra), ami a hóval fedett területeken hófúvást eredményezhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északi felén 0 és +6, a déli megyékben 7 és 11 fok között alakul. Késő este -4 és +7 fok várható, de északnyugat felől gyorsan csökken a hőmérséklet.

A címlapfotó illusztráció.