×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Még mindig veszélyes a levegő ezen a településen

 

További településeken – köztük a fővárosban – nőtt a szálló por miatti légszennyezettség.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán közzétett térképe alapján Putnokon továbbra is veszélyes, Sajószentpéteren és Nyíregyházán egészségtelen a levegő.

Emellett már tizenöt település – Budapest, Hernádszurdok, Kazincbarcika, Miskolc, Oszlár, Eger, Salgótarján, Vác, Tököl, Százhalombatta, Dorog, Székesfehérvár, Várpalota, Győr és Sopron – levegője kifogásoltnak számít. A legtöbb településen az előrejelzés szerint nem várható jelentős változás a légszennyezettség tekintetében.

A Főpolgármesteri Hivatal az MTI-hez eljuttatott közleményében ugyanakkor kiemelte: az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján már szerdán elkezd tisztulni a levegő, majd a csütörtöki erős, viharos szél is kedvezően fogja befolyásolni a levegőminőséget. A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes.

A tiszti főorvosi Facebook-oldalon kedden arra hívták fel a figyelmet, hogy a légszennyezés mindenkire veszélyes lehet. Az NNK ábráján az idősekkel, a felnőttekkel, a gyermekekkel és a várandósokkal kapcsolatban is ismertették a rövid és hosszú távú veszélyeket. Jellemző például, hogy a légszennyezettség hosszú távon növeli a tüdőrák kockázatát, és a gyermekek fejlődését is több szempontból veszélyezteti.