×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hivatalos: ötmilliárddal drágábban újítják fel a Lánchidat

 

Aláírta a Lánchíd felújítására vonatkozó vállalkozási szerződést kedden a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a közbeszerzési eljárás nyertese, az A-Híd Zrt. – közölte a BKK kedden. A budapesti Fidesz szerint ötmilliárddal növekednek a költségek az eredeti tervekhez képest.

A Fővárosi Városháza az imént közölte, hogy aláírták azt a Lánchíd felújításáról szóló szerződést, amely egy év alatt 5 milliárd forinttal drágább lett. Egyébként ez az az összeg, amit egyetlen kapavágás nélkül előlegként át is utalnak a cég számlájára – írta a Facebookon a fővárosi Fidesz-frakció.


A BKK részéről Walter Katalin vezérigazgató, az A-Híd Zrt. képviseletében Sal László vezérigazgató írta alá a megállapodást, amelynek köszönhetően elkezdődhet a Lánchíd rekonstrukciója – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Közölték, a korszerűsítés során a hidat – várhatóan idén nyár elejétől – 18 hónapig teljesen elzárják az autóforgalom elől, míg a gyalogosok idén tavasztól a munkák befejezéséig nem használhatják az átkelőt az odaépülő állványzat miatt. A műszaki átadás-átvételi eljárás, valamint a munkálatok befejezése 2023 őszére várható.

A forgalomzárás és a felújítás részleteiről rövidesen bővebb tájékoztatást ad a BKK

– írták. A közleményben emlékeztettek, a közbeszerzési eljáráson nyertes A-Híd Zrt. újíthatja fel nettó 18,8 milliárd forintért a Lánchidat.