Menczer: Megelőztük Brüsszelt

 

A koronavírus elleni vakcinabeszerzésben Magyarország megelőzte az uniós tagállamokat – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és az ország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnap a Facebook-oldalán.

Menczer Tamás videójában kiemelte: a vakcinabeszerzésnél minden nap számít, „aki időt nyer, életet nyer”. A vakcina ment életet és munkahelyet, és a vakcina vezet vissza a normális élethez.


Az elmúlt hónapok eseményeit összegezve elmondta: Brüsszelből nagyon kevés vakcina érkezik. A magyar kormány ezért tárgyalni kezdett Oroszországgal, a magyar gyógyszerészeti hatóság pedig engedélyezte az orosz vakcinát. Emiatt a baloldal és Brüsszel folyamatosan támadja a magyar kormányt.

Ezután Angela Merkel német kancellár bejelentette, hogy tárgyalni kezdett az orosz vakcináról

– mondta a KKM államtitkára, aki szerint ezzel is jelezte a német kancellár, hogy „ez a vakcina fontos, és szükség van rá”.

Kínával kapcsolatban ugyanez történt – jegyezte meg Menczer Tamás, kifejtve: a magyar kormány tárgyalni kezdett Kínával, a magyar gyógyszerészeti hatóság pedig engedélyezte a kínai vakcinát. Brüsszel és a baloldal ismét támadja a magyar kormányt. Ezt követően Markus Söder bajor miniszterelnök is a kínai vakcina fontosságáról beszélt – tette hozzá.

Menczer Tamás azt mondta:

az elmúlt hónapokban azt lehetett látni, hogy Magyarország a vakcinabeszerzésben megelőzte az uniós tagállamokat, „megelőztük Brüsszelt”.

A szerbek viszont még a magyaroknál is gyorsabbak voltak, már több mint 300 ezer embert – köztük sok vajdasági magyart – beoltottak a kínai vakcinával, és senkinél nem tapasztaltak nem kívánt mellékhatást. „Aki időt nyer, életet nyer, és minden élet számít”! – jelentette ki a KKM államtitkára.

A címlapfotó illusztráció.