Micsoda este! Egy szerencsés magyar 4 milliárdot nyert az Eurojackpoton

 

A hazai bevezetés óta harmadszor született magyar telitalálatos szelvény az Eurojackpoton. A szerencsés magyar játékos bruttó 11,126 millió eurót, azaz közel négymilliárd forintot nyert.

2021. 5. játékhetén megtartott Eurojackpot sorsoláson a 16, 30, 33, 36, 43 és a 4, 8- as számokat megjátszó szelvény tulajdonosa igazán szerencsésnek mondhatja magát, hiszen bruttó 11,126 millió eurót, azaz közel bruttó 4 milliárd forintot nyert. A magyar nyertesen kívül senki sem találta el a jackpotot érő 5+2 számot – olvasható a Szerencsejáték Zrt. közleményében.

Legutóbb 2019. 47. játékhetében, azaz 61 hete volt magyar telitalálatos ezen a játéktípuson. Ekkor bruttó 30 millió eurót, azaz közel bruttó 10 milliárd forintot nyert egy szerencsés magyar játékos,


amely azóta is a hazai lottózás történetének legmagasabb főnyereménye.

Fontos hangsúlyozni, hogy a 100 millió forintot meghaladó kiemelten nagy összegű nyeremények esetére a Szerencsejáték Zrt. külön telefonszámot, úgynevezett nagynyertes-vonalat tart fenn, amely a Szerencsejáték Zrt. honlapján  és az értékesítőhelyeken is megtalálható.

A játékos telefonon történő jelentkezése során a nemzeti lottótársaság fedhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán.

Az azonosítást a szelvényen lévő információk segítik, ezen ugyanis számos olyan adat van, amit kizárólag a szelvény birtokosa ismerhet.

Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, amelynek keretében leadásra kerül az eredeti szelvény és annak érvényességének megvizsgálása. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon működő bank bankfiókjába, saját nevén nyitott, euró alapú bankszámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik. A szerencsésnek a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél.

A címlapfotó illusztráció.