Van olyan cipője, ami nem csúszik? Hétvégén szüksége lesz rá!

 

Jobb lesz, ha felkészülünk a hétvégi időjárásra!

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Ma többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, határozottabban majd csak estefelé vékonyodhat el, szakadozhat fel nyugaton a felhőzet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.


A reggeli órákban a keleti határvidéken még előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás, de ebből már nem várható megmaradó érdemi hóréteg. A délelőtti órákban átmeneti csapadékszünet várható.

Péntek délután nyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, mely esetében a jellemző halmazállapot már az ország nagy részén eső lesz, viszont az északkeleti határszélen (elsősorban Borsod megye északi felén, esetleg Szabolcs megye északkeleti részén) újabb (tapadó) havazás várható.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

A délnyugati, nyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában három és kilenc fok között várható, de északkeleten, északon egy-két fokkal hidegebb, délnyugaton pedig enyhébb lehet az idő. Késő estére általában 0 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Szombat reggeltől szombat éjfélig

Az előrejelzés szerint hajnaltól nyugat felől gyorsan felszakadozik, csökken a felhőzet. Napközben a napos időszakokat követően délutántól, estétől ismét megvastagszik a felhőzet. Napközben inkább csak az északi megyékben lehet jelentéktelen zápor, esetleg hózápor. Estétől nyugat felől azonban újabb csapadékzóna érkezik; éjszaka a déli megyékben főként eső, átmenetileg esetleg ónos eső valószínű, az ország északi felén azonban havazásra kell számítani. A nyugati szél a keleti megyékben megerősödik, sőt ott viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 12 fok között alakul, az Északi-középhegység térségében lesz hidegebb.

Vasárnap

Általában borult lesz az ég, de estétől északnyugat felől már felszakadozhat a felhőzet. A nap első felében sokfelé várható csapadék; a déli, délkeleti megyékben főként eső, az ország északnyugati felén jellemzően havazás valószínű. Délután az északi megyékben szűnni kezd a csapadék, a Dél-Dunántúlon azonban egyre inkább havazás lesz jellemző. Az északi szél megélénkül, olykor meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 (Északi-khg.) és +4 (Dél-Dunántúl) fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű, napközben a Dél-Dunántúlon már csökken a hőmérséklet.

A címlapfotó illusztráció.