×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Karácsony a Galvani híd építéséből is politikai vitát csinálna

 

Dél-Budapest félmillió lakójának jelenthetne könnyebbséget a tervek szerint 2024-re megvalósuló Galvani híd. A fejlesztéssel kapcsolatban azonban egyre élesebb vita bontakozik ki Karácsony Gergely főpolgármester és a kormány között.

„Nagyon bízom benne, hogy ez a beruházás megvalósul, bár Csepel az elszenvedői annak az ámokfutásnak, amit látunk. Úgy érzékelem és azt látom, hogy a főpolgármester ahelyett, hogy ígéretéhez híven minden budapesti polgármestereként viselkedne és dolgozna, és nem különböztetné meg a kerületeket, ehelyett folyamatos vitát gerjeszt a kormánnyal szemben, ami sok mindenről szól, de semmiképpen sem Budapest érdekéről. Kizárólag egy politikai harcot folytat a kormánnyal szemben” – mondta Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormány szakemberei már több éve foglalkoznak a híd megtervezésével, az építés lehetőségével, ami most már elérhető közelségben van.

A polgármester a Facebook-oldalán is közzétett véleménye szerint

a híd megépítése nagy segítség lenne a kerületben élőknek, és nagy segítség lenne egész Dél-Budapestnek.

https://www.facebook.com/borbely.lenard.csepel/posts/4197850860228473

 

Közzétette: Borbély Lénárd – 2021. január 20., szerda

Karácsony Gergely elődei, amikor a kormány fejleszteni akart és a fővárost támogatta anyagilag, akkor ezeket a főváros rendszerint elfogadta, most viszont épp az ellenkezőjét tapasztaljuk.

„Szerintem 2010 és 2019 között Budapestnek volt egy olyan időszaka, ami fejlődést hozott a városnak, illetve a város lakóinak, ami azt hiszem, hogy hosszú távon is lenyomatot képez a város történetében” – hangsúlyozta a polgármester.

Borbély Lénárd véleménye szerint amit most itt láthatunk, az semmi más, mint egy politikai alapú sakkjátszma.

Csak éppen ennek a sakkjátszmának, azt gondolom, hogy mi, csepeliek igencsak megihatjuk a levét, ha sikerül a főpolgármesternek megfúrnia a híd megépítésének a tervét” – tette hozzá.

A napokban olvashattuk, hogy 130 millió forintot fizetnek ki Gyurcsány jogerősen elítélt ügyvédjének, Czeglédy Csabának baloldali budapesti önkormányzatok, miközben azt állítják, hogy nincs pénzük.

A mostani világjárvánnyal sújtotta helyzetben elsősorban fontosnak tartom, hogy a gazdaság szereplőit közösen segítsük. Másrészt pedig ehhez az új helyzethez kell igazodni az önkormányzatoknak, illetve az önkormányzati működéseknek” – mondta Borbély Lénárd.

„Mi Csepelen ezt próbáljuk megvalósítani, hogy a működési költségeinket úgy racionalizáljuk, hogy működőképes legyen a város, és a megszokott színvonalat fenntarthassuk az itt élőknek” – tette hozzá a polgármester.

Úgy tűnik a baloldali kerületeknél más a helyzet, illetve a Fővárosi Önkormányzatnál is más a helyzet, mert egy ilyen gazdasági környezetben utolsó dolog ami nekünk eszünkbe jutna itt Csepelen, hogy bármiféle politikai kampányt folytassunk

– jelentette ki Borbély Lénárd.


A teljes beszélgetést itt hallgathatja vissza.

 

A címlapfotó illusztráció.