×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Müller Cecília az abszurd álhírről: Nincs dublőröm, én kaptam az oltást!

 

Müller Cecília is áldozatául esett az újabb álhírgyártásnak. Azonban a mai operatív törzs online tájékoztatóján reagált az egyik legabszurdabb álhírre: hogy a vakcinát nem neki, hanem a dublőrének adták volna be. Az országos tiszti főorvos tagadta a nevetséges feltételezést. Cikkünkben egy videót is láthatnak arról, ahogy beoltják a szakembert.

Nevetséges álhírt terjesztettek az országos tiszti főorvosról az interneten.

„Nagyon örülök, hogy megkaphattam a vakcinát, hiszen azt gondolom, hogy így hitelt érdemlők az én szavaim, nincsen dublőröm. Én voltam az” – mondta Müller Cecília az operatív törzs pénteki tájékoztatóján, aki azt is elárulta, hogy már megvan a következő időpontja is, amikor megkapja a szükséges második oltást.

A vakcináról nemrégiben azt nyilatkozta, semmilyen mellékhatást, tünetet nem érzett, amikor megkapta, sőt, szinte még a beadását sem érezte.

Mint ismert az országos tiszti főorvos január 13-án kapta meg a védőoltást Budapesten a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban, ahol Bedros J. Róbert az intézmény főigazgatója adta be a Pfizer–BioNTech koronavírus elleni vakcináját.

Az alábbi videóban látható, ahogy Müller Cecíliát beoltják.


A pénteki tájékoztatón több fontos információ is elhangzott:

  • Müller Cecília közölte: eddig 138 983 embert oltottak be, 5815-en pedig a második dózist is megkapták. Emlékeztetett: a védettség a második oltást követő egy hét-tíz nap múlva alakul ki.
    Mint mondta, a beoltottak aránya a teljes társadalomban még nagyon alacsony, ezért minden óvintézkedést továbbra is szigorúan és következetesen alkalmazni kell.
  • A szennyvizek vizsgálata is kedvező tendenciát mutat. Győrben, Pécsen és Szombathelyen emelkedik, Szekszárdon, Szolnokon és Veszprémben egyértelműen csökken, a többi városban stagnál vagy alacsony a szennyvízben mért vírusszám.
  • A magyar szakembereknek sikerült tenyészteniük a vírus angol mutációját itthon, ami azt jelenti, hogy így az élő vírust tudják vizsgálni. Ezzel megkezdődhetnek azok a virológiai vizsgálatok, amelyek egy hatékony magyar vakcinafejlesztéshez vezetnek, és amely oltóanyag majd ezen törzsek ellen is hatékony lesz.
  • Müller Cecília örömteli hírnek nevezte, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megállapodást kötött Oroszországgal nagy mennyiségű Szputnyik V vakcina vásárlásáról. „A Föld négy sarkát is felkutatjuk annak érdekében, hogy minél szélesebb körben tudjuk védelemben részesíteni a magyar lakosságot” – fogalmazott.
  • Az orosz oltóanyagot is két dózisban kell beadni, 21 nap különbséggel.
  • A tiszti főorvos szerint fontos lépés, hogy Angela Merkel német kancellár is támogatást ígért ahhoz, hogy az orosz oltóanyag mielőbb megkapja az Európai Gyógyszerügynökség engedélyét.

Bedros J. Róbert, az országos kórházfőparancsnok helyettese, főigazgató adta be Müller Cecília országos tiszti főorvosnak a Pfizer–BioNTech koronavírus elleni vakcináját Budapesten a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban 2021. január 13-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)