×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Két tucat tűzoltóautóval fékezték meg a lángokat ebben az üzemcsarnokban

 

Megfékezték a tűzoltók a jászberényi Jász Plasztik Kft. akkumulátorokat gyártó üzemének mintegy kilencezer négyzetméteres egységében keletkezett tüzet – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője csütörtök este.

Németh Ádám tájékoztatása szerint már csak a néhány négyzetméteren tapasztalt fellángolásokat oltják és az utómunkálatokat végzik a jászberényi tűzoltók.

A jászberényi Necső-telepen szerda éjjel keletkezett tűzhöz Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Heves és Pest megyéből, valamint a fővárosból összesen mintegy nyolcvan tűzoltó érkezett huszonnégy gépjárművel, a beavatkozást tizenegy vízsugárral – köztük három létrasugárral – kezdték meg.

Munkájukat a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította – tette hozzá a sajtószóvivő. Elmondta, az egyik helyiségből három argon- és egy pb-gázpalackot hoztak ki, ezeket nem érte hőhatás.

Sikerült a tűzoltóknak megakadályozniuk, hogy a lángok más részekre, úgynevezett tűzszakaszokra is átterjedjenek, munkájukat a fővárosból érkezett légzőbázis segítette – ismertette Németh Ádám.

Kitért arra, hogy a fővárosi és a Heves megyei katasztrófavédelmi mobil labor folyamatos méréseket végzett a helyszínen, a levegőbe került égéstermék lakott területeket nem ért el. A tűz okát a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárásban vizsgálja.